Adakah website anda 200 ok

Category : Panduan buat SEO
Adakah website anda 200 okby happysuson.Adakah website anda 200 ok  Hypertext Transfer Protocol (HTTP) adalah satu aplikasi-level protocol untuk  diagihkan,  kerjasama, sistem  hipermedia maklumat. HTTP telah digunakan oleh maklumat global World-Wide Web inisiatif sejak 1990. Untuk maklumat lanjut apa yang dimaksudkan dengan http? Saya bukan nak menerangkan tentang http.  Saya saya buat permerhatian keyword “Perniagaan internet”  ketiga-tiga web site top adalah 200 ok. Ini yang dimaksudkan tentang 200 ok. Saya akan terangkan mengikut pemahaman […]
 

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) adalah satu aplikasi-level protocol untuk  diagihkan,  kerjasama, sistem  hipermedia maklumat. HTTP telah digunakan oleh maklumat global World-Wide Web inisiatif sejak 1990. Untuk maklumat lanjut apa yang dimaksudkan dengan http?

Saya bukan nak menerangkan tentang http.  Saya saya buat permerhatian keyword “Perniagaan internet”  ketiga-tiga web site top adalah 200 ok.

200-ok4

Ini yang dimaksudkan tentang 200 ok. Saya akan terangkan mengikut pemahaman saya sendiri.

200 OK

200 ok adalah dikatakan terbaik kerana link tersebut bersih dari redirect. Maksudnya kalau kita masuk dan klik url ia akan terus menuju ke url yang kita cari.  Kalau anda anda link 200 ok website anda bersedia untuk first page google.

301 Moved Permanently

Link telah dipindahkan ke url baru, dalam kata lain link telah di alihkan (redirect) ke url lain. Ia biasa dipanggil 301 redirect oleh ramai seo.  Sebenarnya ia tidak dapat dielakkan sesuatu url di alihkan ke url lain.

Kalau anda terima 301 Moved Permanently tidak apa. Saya rujuk seomoz tentang redirect ini website anda di rank cuma  90-99% kerana menerima cuma link juice atau authority (ranking power). Kalau macam tu kurang sikit lah nak naik first page google terutama No1 – 3.

302 Moved Permanently

Jika anda dapat 302 Moved permanently maksudnya anda kena buat sesuatu. Kebanyakan search engine spider tidak suka 302 Moved permanently ni. Website anda tidak akan di crawl oleh robot SE ini.

Cara periksa 200 ok

Ada banyak software web base yang boleh periksa 200 ok, saya pilih web-sniffer.net. Masukkan url anda dalam kotak url dan klik. Itu sahaja yang perlu anda lakukan.

Komen di bawah kalau ada apa-apa persoalan. Thanks.

Kali ni pendek je post nak tengok Malaysia vs Kemboja. Adios

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

2 Responses

  1. happysus@blogseo11/17/2011 at 11:50 amReply

    Terima kasih atas artikel ini. Saya sudah semak. 🙂

     

Leave a Reply


*

CommentLuv badge