Adakah Berkongsi Nameserver Untuk Pelbagai Website Menjejaskan SEO

Category : Panduan buat SEO
Adakah Berkongsi Nameserver Untuk Pelbagai Website Menjejaskan SEOby happysuson.Adakah Berkongsi Nameserver Untuk Pelbagai Website Menjejaskan SEO  Persoalan ini sering saya dengar dan di tanya oleh mereka yang mempunyai website di hosting yang sama. Adakah Berkongsi Nameserver Untuk Pelbagai Website Menjejaskan SEO? Adakah ia memberi kesan negetif kepada website-website anda.  Katakanlah anda mempunyai 5 website di provider hosting yang sama. Adakah ini bagus. Google dan mana-mana webmaster boleh menyemak alamat IP (es) dan nameserver (s) […]
 

Persoalan ini sering saya dengar dan di tanya oleh mereka yang mempunyai website di hosting yang sama. Adakah Berkongsi Nameserver Untuk Pelbagai Website Menjejaskan SEO? Adakah ia memberi kesan negetif kepada website-website anda.  Katakanlah anda mempunyai 5 website di provider hosting yang sama. Adakah ini bagus.

Google dan mana-mana webmaster boleh menyemak alamat IP (es) dan nameserver (s) untuk melihat domain yang berkaitan dengan setiap alamat IP tersebut.

Cari DNS Tools untuk website

 

Sebagai rujukan pembaca, di sini saya letakkan adalah beberapa tool yang kita gunakan apabila melihat ke dalam sesuatu hosting dan DNS sesuatu website.

  1. http://www.majesticseo.com/reports/neighbourhood-checker – pemeriksa website yang berjiran kerana sama IP (melihat apa domain lain yang dikaitkan dengan alamat IP anda) P.S- ini adalah tool kesukaan saya, selalu tidak menghampakan.
  2. http://mxtoolbox.com/DNSLookup.aspx – DNS lookup – ia memberitahu di mana laman web dihoskan dengan memberikan alamat IP (setelah DNS lookup selesai,  anda boleh mengikuti itu dengan NS lookup)
  3. http://netcomber.com/ – tooluntuk mencari laman web yang sama (links, technology, contact details, tracking accounts/ mengesan akaun and hosting details/butiran hosting), yang dicipta oleh bekas  Google search quality team member

 

Sebelum saya menjawab soalan ini,  

tidak sekiranya

 

Pertimbangkan faktor seperti

Adakah kumpulan anda laman web syarikat anda mempunyai isyarat/signal yang sama (topik yang sama, produk yang sama, kandungan yang sama, susun atur tapak yang sama, lokasi fizikal yang sama, kod pengesanan yang sama, dll)?

Jika demikian maka kita hendaklah menyatukan lamanweb ini. Ia penting supaya tidak ada pendua/ duplicate content.

Jika anda ada masalah berhubung dengan hal iniboleh hubungi saya. facebook.com/happysus.

 

 

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

Leave a Reply


*

CommentLuv badge