Apa itu Topical Trust Flow

Category : Audit
Apa itu Topical Trust Flowby happysuson.Apa itu Topical Trust Flow  Pada 12 Mei 2014 lalu Majesticseo.com telah mengumumkan ciri baru yang dinamakan Topical Trust Flow.  Majestic SEO mendakwa telah mengenalpasti hampir 800 ke 1,000 kategori yang berbeza ia boleh dikatakan bahawa Topical Trust Flow untuk SEO metrik amat berguna. Kategori ini akan memberi gambaran sama ada backlink yang masuk ke website kita relevan atau tidak. […]
 

Pada 12 Mei 2014 lalu Majesticseo.com telah mengumumkan ciri baru yang dinamakan Topical Trust Flow.  Majestic SEO mendakwa telah mengenalpasti hampir 800 ke 1,000 kategori yang berbeza ia boleh dikatakan bahawa Topical Trust Flow untuk SEO metrik amat berguna. Kategori ini akan memberi gambaran sama ada backlink yang masuk ke website kita relevan atau tidak. Hanya Pengguna Silver, Gold and Platinum pelan langganan mendapat akses penuh kepada tool ini.  Walaubagaimanapun Jika anda mendaftar dan login, halaman ringkasan tersedia untuk muka depan sahaja.  Kalau anda nak full report boleh hubungi saya.

Mari kita tonton webinar tentant Topical Trust Flow ini.

 

Mengapa Topical Trust Flow  penting?

Google memberi nilai yang tinggi kepada link yang mempunyai kandungan yang relevan dengan website. Sekarang kita telah ada cara untuk menilai sesuatu website yang bagi link ke blog kita relevan atau tidak. Ini adalah suatu yang kritikal dalam update penguin 2.0. Backlink adalah fokus utama untuk penguin update.

 

Cuba kita lihat dua website dalam ketegori Akhbar /News. iaitu Malaysiakini dan Sinarharian.Kedua-dua website adalah jelas dalam ketageri Akhbar/News.

 

 Topical Trust Flow spy malaysiakini backlink

 

 

 

 

 

 

spy backlink sinarharian

 

Kalau kita lihat lelong.com.my  kita akan lihat backlink yang relevan dengan kedua website adalah berkaitan dengan shopping. kalau kita lihat di sini ada 29 + 24 backlink yang berkaitan dengan shopping.  Ini sudah sangat bagus. Ini bermakna google akan memberi ketegori site ini berkaitan dengan shopping.

 

spy backlink lelong.com.my

Berbeza dengan mudah.my kerana ia diketegorikan sebagai website business bukan website shopping.  Ini pasti merugikan site ini, saya tidak pasti sama ada ia adalah natural backlink yang masuk atau backlink yang mereka beli.

 

spy backlink mudah.my

 

lazada.com.my pula telah berjaya mengketogerikan website mereka dalam shoping kategori.

 

spy azada.com.my

 

 

 

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

  No internet connection No internet connection

Related Posts

One Response

 1. Hero Borneo05/29/2014 at 5:44 pmReply

  masih pening juga faham…
  Hero Borneo recently posted..Jom Blogwalking Dengan Niat IkhlasMy Profile

   

Leave a Reply


*

CommentLuv badge