Apakah maksud SEO Blog? -

Maksud SEO Blog.

Apa maksud SEO Blog? SEO blog adalah menggunakan SEO untuk menarik trafik ke blog secara percuma.  Teknik SEO yang digunakan dalam blog dan pautan link dari luar blog akan mengangkat blog kita ke muka satu Google.  Blog yang telah di SEO sudah semestinya mudah di baca oleh robot spider Google iaitu dinamakan Googlebot.  Google akan mengumpul senarai url blog bersertakan kandungan dalam bentuk yang boleh dibaca boleh Google.  Setap kali page di update, Googlebot akan mengkemaskini data mereka.

2 February 2013

 

 

Kenapa nak seo kan blog?

 

Anda telah buat website. Ini tidak bermakna ia habis begitu sahaja.  Perkara yang penting adalah menarik trafik ke blog anda.  Tidak cukup ada website dan letak di internet dan tinggalkan begitu sahaja dengan harapan dapat menarik trafik atau pengunjung blog anda. Salah satu cara untuk menjadikan website anda popular adalah melalui SEO atau Search engine optimization.

Ramai juga pemilik blog yang sudah tahu bagaimana mereka bloh SEO kan blog mereka.Ramai juga mereka yang dikatakan mahir boleh melakukan kesilapan.

1. Keyword density.
2. Internal link yang tidak bagus
3. Kurang link building
4. Membuat update blog
5. tidak pasang sitemap.xml

 

Bagaimana mendapat trafik ke blog dengan SEO

 

Jika anda masih mencari bagaimana cara mendapat trafik percuma dari internet maka pilih anda adalah menggunakan SEO.   Jika tidak ada keyword sasaran anda  yang  melekat di muka satu google atau  first page Google.  Saya yakin ada belum betul-betul mampu untuk SEO kan blog anda.  Anda kena buat sesuatu untuk SEO kan blog anda.  Pilihan segera yang anda anda adalah upah mereka yang mahir dalam mengseokan blog anda.

Ujian Pertama yang harus anda buat adalah mempastikan website anda sudah di index search engine.  Tak apa saya akan guide anda. Sekarang taipkan

Site:www.bloganda.com

 

Photobucket

Jika blog anda ada keluar keputusan macam di  atas maksudnya sebanyak 2,190 page dalam website saya sudah di index Google.

Jika ada list yang keluar maka page-page blog anda sudah di index Google.

 

Apakah SEO?

Kalau kita nak trafik percuma secara online SEO adalah jawapannya. Sekiranya anda membuat SEO blog dengan betul anda boleh berada di puncak Google. Muka satu google memerlukan anda mempunyai asas membuat SEO untuk blog anda. Harus diingat 85% pengguna search engine tidak membuka sehingga page 4 atau kedudukan 40 ke atas dalam Google. Saya menggunakan rank tracker plugin saya tahu ada setengah page blog ini yang selalu di klik pengguna adalah berkenaan dengan contoh soalan SPM.  Walaupun berada di muka 30 tetap ada yang klik. Tidak banyak, satu atau dua saja.  Jadi untuk membolehkan blog berada di muka depan google, SEOkena di setkan dengan betul supaya website kita diketahui google kewujudannya.

Tambahan 24/04/2014

Apa Maksud Page di blog

Kalau kita buka wordpress maka kita akan ke admin page dashboard. Bagi webmaster ini adalah kebiasaan yang dilakukan oleh mereka.  Image di bawah menunjukkan apa itu page dan apa maksud post.  Post adalah tempat kita nak berblog. Ia akan di update manjadi blog.  Manakala page adalah muka surat individu yang tidak ada kaitan dengan apa-apa post.  Page tidak dapat kita buka kalau kita tidak bagi link.  Sebab itu page sesuai dibuat kandungan yang bukan kaitan dengan blog.  Ia boleh hubung kan dengan link blog atau link sesuatu page.  Pada saya page adalah mudah untuk mendapat ranking digoogle.  Page adalah lebih mudah diindex google. Oh. Apa maksud di index Google? Jawapannya boleh dibaca di link tersebut

 

maksud page di blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly