Backlink Berkualiti

Category : backlinks
Backlink Berkualitiby happysuson.Backlink Berkualiti  Backlink berkualiti adalah link dari laman ada authority yang berkaitan dengan anda subjek yangang nak di kaitkan. Contohnya Saya secara peribadi menganggap backlink berkualiti dari laman web anda yang mempunyai nilai PR3 atau lebih tinggi yang yang berkaitan dengan laman anda. Secara dasarnya  mencari PR tinggi dan relevan dengan pautan mengikut konteks blog adalah bonus. Jika anda […]
 

Backlink berkualiti adalah link dari laman ada authority yang berkaitan dengan anda subjek yangang nak di kaitkan. Contohnya Saya secara peribadi menganggap backlink berkualiti dari laman web anda yang mempunyai nilai PR3 atau lebih tinggi yang yang berkaitan dengan laman anda. Secara dasarnya  mencari PR tinggi dan relevan dengan pautan mengikut konteks blog adalah bonus.

Backlinks

Backlinks (Photo credit: ivanpw)

Jika anda bercakap tentang jenis backlinks yang boleh membantu anda mendapat kedudukan dengan cepat, ia perlu memenuhi 2 kriteria ini.

1. Pagerank tinggi

2. Kandungan Relevan

Cara terpantas untuk mendapatkan jenis backlinks adalah untuk membeli sendiri domain yanag mempunyai  pr tinggi. Ini saya dah cuma tetapi kalau kita tidak tahu bagaimana nak mengekalkan nilai PR pada domain yang dibeli maka ini akan menjadi pelaburan sia-sia.  Masalah membeli domain yang mempunyai PR tinggi adalah kita tidak dapat mengekalkan kandungan web yang kita nak beli ataupun kandunan asal tidak diberikan kepada kita.  Apa yang saya selalu lakukan adalah salin kembali kandungan dalam web tersebut dengan merujuk kepada laman web Internet Archive Wayback Machine. Jangan lupa share maklumat ini dengan menekan buttin share disebelah kiri anda. Tapi tidak semua site akan anda dapat. Ada kalanya anda tidak akan dapat. Saya selalu periksa sama ada site tersebut ada unsur prono atau tidak dengan tool tersebut. 

Backlink berkualiti biasanya dari website dengan PageRank 3 atau laman web lain sebaik-baiknya kedudukan laman web  tinggi yang berkaitan dengan laman web anda, Kualiti bermakna sesuatu yang merujuk kpeada bahan yang di cari pembaca.  Oleh itu jika anda mempunyai laman web tentang subjek kesihatan maka sebaiknya dihubungkan dengan subjek tentang perkara yang sama. Kita boleh  pasang SEOquake di Chrome atau firefox anda akan melihat PageRank mana-mana laman.

Adalah baik mencari page yang kurang backlink atau page dari laman web kurang dari 10 backlink keluar dari page tersebut.

handwritten SEO flow chart on a whiteboard

(Photo credit: Search Influence)


>> INI Penting. Kita tahu Google bot ini, robot. Google boleh track apa yang kita buat pada site. Kalau orang masuk melalui link tersebut sila pastikan ia tidak keluar melalui pintu yang sama.  Maksudnya bila orang masuk ke site kita dia kena klik link lain.  Adalah baik kalau kita menyediakan pelbagai sumber maklumat yang nampak dan boleh mengalihkan mereka untuk membuat klik di site tersebut.  Adalah sukar untuk memberi mereka kekal 2 saat ke 5 saat di site kita.  Ada baiknya bagi mereka related post atau video atau download link atau isikan borang. Apa-apa yang anda rasa boleh mengubah keinginan mereka untuk berpatah balik.  Anda faham ke apa yang saya maksudkan.  Istilah ini dinamakan Bounce rate. Sebaiknya bounce rate ini rendah. 

Cara cepat mendapat backlink Berkualiti

Cara yang paling cepat untuk membina backlink berkualiti adalah dari komen blog yang tidak menawarkan komen, forum dan guest post.  Walaupun matt Cutts telah menyatakan bahawa Guest post akan memberi signal yang tidak baik keapda website site.  Tetapi kalau post yang kita bina dari website berkitan dengan niche kita dan mempunyai trafik yang tinggi maka ia bukan suatu yang sia-sia. Kalau kita nak upah buat backlink di mana ya? Jawapan saya akan bagi sebentar lagi. Anda kena terus baca.

Matt Cutts

Tempat yang baik untuk membuat link kembali adalah melalui laman sosial seperti Facebook, twitter dan Google+.  Cara menggunakan platform lebih sosial, bersama-sama dengan pautan EDU adalah pilihan yang selamat. Cuma kita kena rancangkan sebaiknya cara kita buat dan dimana link nak dihantar.  Adalah lebih baik menyediakan Tier 1 link dulu.  Ramai yang memuji rank crew untuk buat backlink

Nak beli link dari fiverr ya.  Adakah itu yang anda fikirkan? Saya tidak akan mempercayai mereka untuk digunakan pada laman web utama saya. Mungkin  tier 2 dan  tier  3. Ia bergantung kepada matlamat anda.  Nak selamat cuba dapatkan backlink dari fiverr dari punca YouTube videos and slideshare. Ini adalah laman web yang baik untuk menggunakan backlinks dari Fiverr. Cuba untuk mencari yang memberi khidmat SEO. secara manual memang sukar untuk memberitahu jika mereka benar-benar melakukan ini secara manual. Jika anda mendapat backlink  dengan lebih 50 link maka mungkin mereka menggunakan tool atau perisian. Berhati-hati dengan membeli link PR tinggi, G tidak suka tetapi ia biasanya diperlukan bergantung kepada niche anda. 

 

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

One Response

  1. Khairul Zamri05/16/2014 at 9:17 pmReply

    Terima kasih satu penjelasan yang amat baik jarang penulis blog menjelaskan secaea details sebegini. Backlink secara natural adalah yang terbaik namun perlukan masa yang sedikit panjang
    Khairul Zamri recently posted..Yeos 80 Days Drink to CashMy Profile

     

Leave a Reply


*

CommentLuv badge