Apa maksud cara buat blog seo friendly?

Post saya yang dulu ada menerangkan Bagaimana Cara Membuat Blog yang SEO friendly GooglebotSaya sangat tekankan tentang pasang sitemap.xml. dalam post saya di atas saya ada menerangkan bagaimana nak set sitemap.xml dengan betul. bagaimana menggunakan dan set mode 644 atau 744.

Apa maksud cara buat blog seo friendly?

Persoalan yang saya nak kongsi dalam page ini adalah bagaimana untuk membuat yang mesra SEO blog / laman web.  Jawapan mudah adalah:

 • membuat laman web kami yang paling sedia menerima google bot atau bot lain masuk dan ambil date dan dibawa balik ke kepada data center Search Engines tersebut.
 • Perkataan  SEO adalah merujuk kepada Search Engine Optimization.
 • Jika anda mengoptimumkan laman web anda sebagai satu dasar carian algoritma enjin terdapat lebih banyak peluang Rank blog anda di halaman 1 pertama  enjin carian seperti Google.
 • Enjin carian suka etika SEO atau topi putih (White hat)  SEO. Selain daripada ini SEO etika, kita perlu tahu mengenai SEO lain yang dipanggil ‘topi hitam’ (Black hat) SEO.
 • Black hat SEO akan meningkatkan kedudukan dengan menggunakan kaedah yang bertentangan dengan dasar-dasar untuk enjin carian. Kaedah ini mengelirukan enjin carian dan mendapatkan kedudukan dengan cepat.  Biasanya keadah ini tidak kekal lama, kini dengan beberapa update seperti Penguin 2.0 dan Panda 2.0 , SEO menjadi semakin mencabar dan menarik.  Ramai pemain seo yang memahami SEO sebenarnya gembira dengan update ini.  Banyak peluang menjana pendapatan boleh dilakukan oleh pemain SEO

Salah satu kaedah black hat SEO adalah:

menukar alamat IP untuk mendapatkan pelawat unik dari negara-negara yang berbeza dan tempat-tempat yang berbeza.

Enjin carian boleh menghapuskan laman web anda atau menurunkan pangkat halaman laman web anda dari pangkalan data mereka jika mereka mendapati bahawa anda menggunakan kaedah hitam topi untuk meningkatkan kedudukan dalam enjin carian.

White hat SEO Penyelesaian terbaik dan Janka panjang

White hat SEO adalah penyelesaian undang-undang dan kos efektif untuk menghebahkan laman web anda. Kaedah ini memberikan aliran masuk  ke laman web anda dalam hasil carian organik. White hat SEO memberikan anda trafik tulen dari pelbagai cara di bawah dasar-dasar enjin carian.

2 kaedah untuk melakukan SEO Satu adalah Optimization

 

Terdapat dua kaedah untuk melakukan SEO Satu adalah Optimization:

 1. Onpage halaman 

 2. Optimization Off-page.

Dengan menggunakan Optimization On-halaman dan Pengoptimuman Off-page kita boleh mengoptimumkan laman web kita dengan kata kunci yang kita kehendaki.

ON PENGOPTIMUMAN PAGE:

 

Pada pengoptimuman halaman adalah asas untuk blog. Satu pengoptimuman halaman termasuk kandungan, reka bentuk dan kerja-kerja berkaitan html kod.

Saya telah banyak membantu blogger membuat on page blog mereka. Mereka yang dalam Group facebook seo tegar malaysia tahu apa yang saya maksudkan.

******************************************************************************************

cara buat blog SEO friendly

***********************************************************************

cara buat blog SEO friendly

***************************************************************************************

adam

Struktur URL Permalinks

1. Analisis Kata- kunci:

Analisis kata kunci memainkan peranan yang amat penting dalam SEO. Walaupun anda memilih kata kunci yang perlu anda tahu populariti kata kunci. Anda boleh menggunakan google AdWords untuk mencari  kata kunci dan  untuk mencari ketumpatan kata kunci.

 1. Di sana anda boleh mencari carian kata kunci pada setiap bulan dan carian global dan tempatan untuk kata kunci yang anda pilih. Dalam Google ad-word, boleh mencari cadangan untuk kata kunci yang berkaitan.
 2. Jangan memilih kata kunci berdasarkan populariti pilih kata kunci yang terbaik mengikut kandungan blog anda.
 3. Jangan cuba untuk memilih kata kunci yang populariti yang tinggi dengan kandungan blog biasa dalam kes anda tidak boleh mencapai matlamat anda.
 4. Jika ketumpatan kata kunci yang tinggi, anda perlu menulis kandungan yang unik dengan lebih muka surat.
 5. Anda harus ingat bahawa kata kunci yang boleh digunakan secara semula jadi di dalam kandungan.
 6. Tidak perlu mengisi kata kunci di laman tanpa kandungan yang bertentangan dengan dasar-dasar untuk mencari enjin.
 7. Mana-mana masa crawler boleh mencari dan drop pangkat laman web anda atau memadam laman web anda daripada enjin carian.

2. Title Meta:

Tag tajuk hanyalah pengenalan laman web anda atau apa yang laman web anda memberitahu tentang. Memilih tajuk yang betul adalah sangat penting dalam mendapatkan lebih banyak lawatan. Dalam setiap keputusan carian; teks hi-diringankan oleh enjin carian adalah ‘title’. Oleh itu tajuk yang menarik boleh memberi lebih banyak kunjungan ke blog anda.

Tajuk Meta harus antara 60 hingga 70 aksara.
Tag tajuk harus bermula dengandan menutup dengan

Meta Title format tag:
kata kunciutama | kata kunci menengah | pertigaan kata kunci

Contoh: Jika laman web anda tentang pekerjaan dalam talian maka tajuk anda seperti:
online kerja | kerja di rumah | kerja sambilan

3. Penerangan:

Penerangan yang ditulis dengan baik adalah satu lagi kelebihan mengoptimumkan laman web. Penerangan yang baik dapat membantu dalam menarik pengunjung dan membuat mereka untuk klik pada link laman web anda untuk mengetahui tentang laman web anda.

Mengurus huraian anda antara 150 hingga 160 huruf termasuk ruang dan simbol.

Meta Description format tag:

Contoh:

4. Meta Keywords:

Penulisan kata kunci meta dalam laman ini adalah untuk memberitahu enjin carian tentang kata kunci utama yang anda melaksanakan kandungan dengan kata kunci tersebut. Tuan web Beberapa menulis kata kunci meta sehingga 900 aksara. A meta tag kata kunci yang lebih baik akan menjadi kurang daripada 300 kunci.

Meta Keyword format tag:

Contoh perkara lain yang penting adalah :

5. Alt Tag:

6. Anchor Text:

7. Robot Fail:

8. Borang Canonical:

9. Google Analytics:

10. Webmaster Tools

11. sitemap.xml

cara buat blog jadi seo,
cara buat blog seo,
cara buat blog menjadi seo,
jasa buat blog seo,
cara buat blog seo friendly
cara buat blog mesra seo
trik seo buat blog

Print Friendly