Betulkah Schema Markup Algorithm Sulit Google untuk Hummingbird 2014

Tahun lepas Matt Cutts mengumumkan bahawa Skema markup bukan merupakan faktor ranking.

Ini bermakna  Skema markup tidak menyebabkan   SERP website tersenarai dimuka satu Google.   Skema markup juga tidak menghantar apa-apa isyarat kepada Google bahawa membantu kedudukan laman web kita berada di kedudukan yang terbaik.

[Penafian] Cadangan ini adalah berdasarkan kepada gerak hati ramalan, tidak fakta -faktor ranking sebenar.

Sebab itu saya ingin mencadangkan dan mempertimbangkan faktor Skema adalah salah satu keutamaan pengoptimuman teknikal anda untuk 2014. Kita berada dalam era web semantik dimana Google lebih bijak dimana Google memerlukan maklumat tambahan untuk menentukan apa kandungan sebenar website kita.  Kita kena permudahkan cara google menganalisa website kita.  Kita bagi apa yang Google mahu tahu.  Skema markup memberikan Google tambahan. Adalah tidak terlalu over saya katakan mengatakan skema markup mungkin boleh membantu Google lagi menentukan perkaitan laman web berhubung dengan  carian Google.

Jika mereka tidak sudah menggunakan Skema sebagai faktor ranking rahsia  , saya melihat peluang yang baik mereka akan pada masa hadapan.

 

Post  John E Lincoln dalam searchengineland.com tentang Schema Markup menguatkan apa yang saya nyatkan ini.  Terdapat beberapa produk yang dinamakan Invisible Seo 2013 yang menyatakan Schema Markup ini boleh membantu SEO. Anda tidak payah beli.  Masukkan Invisible Seo 2013 dalam google anda boleh download free.

 

 

structured markup

 

 

menggunakan teknik ini.

No comments yet.

Leave a Reply

*

CommentLuv badge