Cara buat blog – cara index google?

Cara Buat Blog – Cara Cepat di index google

Matts Cutt menyatakan cara index google mengambil  masa beberapa saat sahaja jika link website kita di hubungkan daripada website seperti CNN.  Matts cutt tidak menyatakan apakah perkara lain yang menyebabkan website kita cepat diindex Google. Matt cutts menerangkan kepada kita spider boleh google membuat crawl dalam website kita kalau ada link dari authority site seperti CNN.

Pada pendapat saya, kita kenalah memudahkan Google  mengesan website kita.   Google membaca xml code yang ada dalam feed dalam website kita, Saya telah terangkan dalam artikel saya cara buat rss feed dalam post saya dahulu. Anda hendaklah membuat anchor text cnn blog dari website lain yang mempunyai PR tinggi.

 

Cara buat blog – cara index google dengan digg.com

Digg.com adalah lamanweb authority Page Ranking 8 di google. Kalau syarat diberi oleh Matt cutts di atas telah memenuhi syarat beliau iaitu page yang PR tinggi.  Saya telah banyak membaca ebook dan video otai SEO ramai juga yang mencadangkan menggunakan digg.com untuk memberi kita index google. Cara buat blog yang mudah di index oleh google hendaklah  mengambil kira menghantar links post kita.

Dalam contoh dibawah, setelah saya membuat post dalam edymart – Post Pertama di edymart – membuat index website saya telah menghantar post ini ke digg.com supaya mudah di index oleh google.  Sebenarnya untuk mengatasi panda kita kena mempastikan post kita sesuai untuk orang dan robot google.

Cara buat blog cara index Google1

 

2. Cara buat blog – cara index google dengan autosurf traffic exchange

Saya cadangkan anda daftar dalam autosurf traffic exchange yang saya nyatakan dibawah. Ambil peluang ini kerana perkhidmatan ini masih baru. Potensi tetap ada walaupun PR autosurf traffic exchange.   Kalau anda lihat sendiri untuk keyword Social Media Berbayar apabila saya post di autosurf traffic exchange saya dapat ranking first page google No.2 – pada masa artikel ini di post melompat dari No.9 ke No.2.

Cara buat blog diindex Google3

Masukan keyword anda dalam site name dan link dalam site url

Cara buat blog diindex Google2

3. Cara Buat Blog – Cara  index google dengan Social Poster

Social Poster mampunyai PR 4. Ia adalah website bookmarking yang memudahkan kita menghantar url link kita ke lebih 20  Social networking sites.

Cara buat blog diindex Google6

Contoh yang saya bagi di atas di mana kita buat satu post sahaja. Kalau kita tekan butang post anda akan pergi ke page seperti dibawah.

Cara buat blog diindex Google5

 

Tags: ,

Cara buat blog – cara index google?

4 Responses

 1. Teknik yang sangat baik, imam muda juga nak try untuk blog sedia ada ini..terima kasih tuan happysus.

  imam muda 08/14/2011 at 1:28 am #
 2. Huh…power teknik tok….Thank…

  DeYN-XP 09/12/2011 at 12:20 pm #
 3. Saya kunjungi link autosurf traffic exchange tapi kenapa yang muncul halaman kosong..
  Over all trims atas semua infonya

  Jefry 02/26/2012 at 6:55 am #
  • saya tidak faham

   admin 02/29/2012 at 10:50 pm #

Leave a Reply

*

CommentLuv badge