Cara buat blog untuk bisnes

Category : buat blog percuma
Cara buat blog untuk bisnesby happysuson.Cara buat blog untuk bisnes  Kenapa buat blog untuk bisnes? Kenapa dan bagaimana cara buat blog untuk bisnes merupakan persoalan yang biasa di tanya. Saya ada bagi tahu cara buat blog blogger dalam entry blog ini.  Blogging adalah perkara yang paling mudah mendapat pelanggan kepada bisnes baru yang baru nak bermula kerana kosnya murah. Mungkin ramai yang kata facebook […]
 

Kenapa buat blog untuk bisnes?

Kenapa dan bagaimana cara buat blog untuk bisnes merupakan persoalan yang biasa di tanya. Saya ada bagi tahu cara buat blog blogger dalam entry blog ini.  Blogging adalah perkara yang paling mudah mendapat pelanggan kepada bisnes baru yang baru nak bermula kerana kosnya murah. Mungkin ramai yang kata facebook lebih baik. Saya tidak ingin menafikannya.  Kalau kita lihat dari satu sudut ia adalah benar.  Walaubagaimanapun blog untuk bisnes ini adalah pelengkap kepada FB yang kita buat.  Kalau kita ada produk yang baik sudah pasti pelanggan nak lihat lagi maklumat lain yang kita nak tawarkan.  Blog boleh memberi apa yang dimahukan oleh pelanggan. Mempromosikan blog bisnes anda secara online dengan laman web adalah penting, tetapi mewujudkan blog boleh menambah satu dimensi baru kepada bisnes anda dari internet di rumah. Blog untuk bisnes anda akan membolehkan anda untuk melihat secara langsung apakah citarasa tetamu anda supaya mereka dapat menyampaikan apa yang mereka sedang mencari. Buat blog untuk perniagaan adalah satu cara yang murah untuk mendapatkan berhubung dengan rangkaian anda dan menggalakkan bisnes dari rumah anda.

Blog boleh dibuat dalam masa beberapa minit saja. Ia benar kalau kita guna blogspot. Menarik trafik ke blog boleh dibuat sebaik saja kita set blog kita. Blog boleh membenarkan peniaga menggunakan long tail keyword untuk membuat sasaran kepada pelanggan mereka. Ia adalah media yang baik untuk membawa trafik ke website utama bisnes baru peniaga tersebut.

 cara buat blog bisnes

Cara buat blog untuk bisnes

Setelah mempunyai blog seorang blogger hendaklah tahu cara cepat di index google blog tersebut. Sebelum kita mendapat mengunakan organik trafik dari search engine dan mendapat first page google.

Pilih servis blogging yang sesuai.

Ada banyak blog website yang boleh dipilih. Saya ada nyatakan di dalam entry blog saya 15 Video cara buat website free.  Antara website tersebut adalah jimdo.com, WebStarts.com, Webnode.com, Wix.com, hpage.com, weebly.com, webs.com, blogger.com, yola.com, ucoz.com, FreeWebs.com, 350.com, spruz.com dan webspawner.com

Walaubagaimanapun blog yang biasa digunakan oleh ramai blogger adalah HubSpot, WordPress, Blogger, Posterous. Kini boleh buat blog  meme yahoo dengan mudah.

Jika anda bercadang kekal lama dan tidak perlu risau tentang blog free ini tutup seperti geocities, saya nasihatkan anda supaya mendapatkan server sendiri. RM60.00 sahaja anda sudah boleh membeli satu domain dan server sendiri. Tawaran yang murah ini di http://netkl.desaguru.com.

Pendapat tanpa Blog Bisnes

Membina laman fan page juga adalah alternatif kepada blog bisnes.  Ramai yang tidak ada blog tapi tetap mempunyai pendapatan. Option terletak kepada anda.  Pilihan anda nak buat blog atau fan page.

Post saya terbaru di happysus.com iaitu perniagaan internet perlu membuat blog juga menerangkan cara buat blog bisnes

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

  No internet connection No internet connection

Related Posts

2 Responses

 1. Pena Biru10/14/2011 at 11:29 amReply

  Terima kasih atas info yang diberi…

   
 2. rizwan03/30/2012 at 9:39 amReply

  netkl memang terbaik, support 24 jam….
  rizwan recently posted..Pemasaran FacebookMy Profile

   

Leave a Reply


*

CommentLuv badge