Cara menggunakan schema markup untuk organization

Category : tip, tool
Cara menggunakan schema markup untuk organizationby happysuson.Cara menggunakan schema markup untuk organization  Saya pernah menerangkan kepentingan schema markup sebagai agenda sulit Google  dalam post saya yang lalu.  Tetapi kini ia telah dinyatakan dalam penerangan google bagaimana menggunakan schema markup  untuk meletakkan logo organisasi dalam website sesebuah organasasi. Pada 15 May 2013 Google telah melancarkan sistem sokongan untuk markup schema.org untuk logo organisasi. Ini adalah cara untuk menyambung laman […]
 
Saya pernah menerangkan kepentingan schema markup sebagai agenda sulit Google  dalam post saya yang lalu.  Tetapi kini ia telah dinyatakan dalam penerangan google bagaimana menggunakan schema markup  untuk meletakkan logo organisasi dalam website sesebuah organasasi.

Cara menggunakan schema markup

Pada 15 May 2013 Google telah melancarkan sistem sokongan untuk markup schema.org untuk logo organisasi. Ini adalah cara untuk menyambung laman web anda dengan imej ikon Organisasi. Google mahu kita sendiri dapat menentukan imej yang akan digunakan sebagai logo anda dalam keputusan carian Google. Google telah memberi contoh dibawah, Kita boleh menambah markup laman utama www.example.com.

 

<div itemscope itemtype="http://schema.org/Organization">
  <a itemprop="url" href="http://www.example.com/">Home</a>
  <img itemprop="logo" src="http://www.example.com/logo.png" />
</div>

 

Sekiranya kod ini dimasukkan dalam page atau post di laman web ia akan memberi tahu google bahawa imej yang diberikan hendaklah digunakan dalam carian Google berkaitan dengan organasasi tersebut.  Algorithm ini adalah diberi keutamaan  oleh Google untuk diletakkan dalam carian.

 

GENERATE IT:

Home Page URL (ex. http://www.example.com)

Company Logo File (ex. http://www.example.com/logo.png)

 

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

Comments are closed.