Google Hummingbird kesan dan Cara Mengatasinya.

Category : blog, tip
Google Hummingbird kesan dan Cara Mengatasinya.by happysuson.Google Hummingbird kesan dan Cara Mengatasinya.  Saya terpanggil membuat post tentang Apakah kesan  “Google Hummingbird” dan cara mengatasinya.  Code Google baru ini dinamakan “Hummingbird”. Site SEO rujukan terbaik di Google seperti  searchenginewatch, searchengineland, and Huffington Post telah membuat pengumuman tentang code baru  “Hummingbird” ini.  Banyak post dalam forum  mendakwa mereka tahu apakah kesan ” Google Hummingbird”.  Hah…percayalah ini adalah tekaan dan berdasarkan permerhatian semata-mata.  Tiada […]
 

Saya terpanggil membuat post tentang Apakah kesan  Google Hummingbird” dan cara mengatasinya.  Code Google baru ini dinamakan “Hummingbird”. Site SEO rujukan terbaik di Google seperti  searchenginewatchsearchengineland, and Huffington Post telah membuat pengumuman tentang code baru  “Hummingbird” ini.  Banyak post dalam forum  mendakwa mereka tahu apakah kesan ” Google Hummingbird”.  Hah…percayalah ini adalah tekaan dan berdasarkan permerhatian semata-mata.  Tiada siapa yang tahu kecuali staff tertenttu di Google saja yang tahu, ia adalah rashia Syarikat yang mesti di simpan oleh mereka.  Saya berpendapat kesan “Google Hummingbird” adalah jawapan kepada apa yang google katakan untuk memenangi carian menggunakan smartphone yang semakin banyak digunaakan sekarang.

Saya tidak bercadang nak cerita sejarah “Hummingbird” ni. Apa yang Amit Singal ketua enginer google kata. Anda boleh cari sendiri di google.  Apa yang menarik dia kata “Google Hummingbird” algorithm memberi kesan kepada 90% carian.

Magnificent Hummingbird, Guadalupe. Found at f...

Magnificent Hummingbird, Guadalupe. Found at forest edges and clearings around Volcán Barú. (Photo credit: Wikipedia)

 

Perubahan adalah sebulan lalu.  Google telah merahsiakannya dari public.  Tapi ada juga SEO Malaysia perasan perubahan ini, tapi mereka sangka ini adalah kesan dari pada Penguin 2.1 .   Google telah mengumumkan secara rasmi baru-baru ini bahawa mereka telah membuat perubahan kepada enjin carian untuk ranking sesuatu keyword. Engin baru ini lebih power dari yang lama, ini bermakna Google semakin cekap menyedut artikel kita, masa untuk di index Google menjadi bertambah singkat.

Scoot Huffman , Engineering Director Google untuk mereka yang menggunakan voice search. Objective meningkatkan carian google. Google hummingbird memberi carian yang  lebih baik.

 

Spam artikel adalah mangsa yang telah lama ditangani oleh google. Wow betul ke ni.
Si war betul lah google ni.
http://www.google.com/insidesearch/howsearchworks/fighting-spam.html

Kalau anda buat article, tahu teknik span yang terkini, dan ikut peraturan  adalah jelas iaitu

1) Anda tidak boleh buat span macam dulu, macam auto blog ysang selalu di guna,

 

Saya ingin anda cuba plugin trail zen autoblog silo plugin ini. Ini adalah jawapan kepada mereka yang mencari auto blog terkini di pasaran.

Autoblog silo site terbaik di pasaran.

click here

Ini adalah autoblog terkini dan member akan mendapat tutorial percuma.

Kajian Keyword Perniagaan Internet

kajian 2

click sini:

Kalau kita kaji di sini, menggunakan tool kajian trafik ini.  Dalam Google saya  page ini No 1. Ini adalah sebab saya log in. kalau saya log out, carian nya macam ini.

kajian1Ni yang menarik backlink memang tidak banyak tapi kaya dengan index post .

kajian3

 

Ini adalah kita bandingkan dengan saingan yang lain. Kajian keyword tool ni sangat kritikel. 

 

Kalau anda nak PM saya facebook.com/happysus

atau lihat sendiri di sini sign up free je.

CARA MENGATASI KESAN DARI GOOGLE HUMMINGBIRD

 

PERSOALANNYA :

 

Apa yang harus saya lakukan kalau kena kesan Google HummingBird?

 

Ini persoalan yang di tanya oleh kawan SEO tegar yang PM saya.

Jawapan yang boleh saya bagi adalah

 

Bertenang jangan penik dulu…..kalau kita kaji beberapa update seperti s caffeine pada tahun 2009, juga memberi kesan 90% kepada carian Google.

 

Jangan buat apa-apa dulu, bukan site anda saja yang jatuh tapi 90% site carian Google. Banyak tu, kalau anda mempunyai post yang baik jangan takut ia pasti naik kembali, selalu kesan ini dalam satu minggu ke dua minggu.

Kalau tidak naik juga beberapa perkara yang perlu anda buat adalah buat audit site anda.

1)  Duplicate Content  / Kandungan Pendua

 

Periksa kandungan yang duplicate dalam blog dan website anda.

gunakan site ini.

Duplicate

 

1) Satu site saja – http://www.plagspotter.com/plagiarism-checker/

2) Untuk banyak site – http://www.plagspotter.com/batch-url/

 

Duplicate content, nasihat saya kepada mereka yang menggunakan ping site  dan networkblog site, supaya pastikan site page anda telah di crawl google.

caranya check 

site:url post blog anda.
site:www.happysus.com/post anda

masukkan dalam google, kalau sudah ada bermaksud sudah di crawl oleh google.  Ini mengelakkan website anda di katakan duplicate content.

Tak ada duit nak buat kandungan web saya ada beberapa pilihan.

Saya guna spinner ini. Ini adalah spinner terhebat dipasaran yang lebih baik daripada best spinner.

http://goo.gl/Ks7v0j

 

Kalau ada yang susah nak buat artikel jom bagi saya tolong anda.  PM saya. faceook.com/happysus

1 dolar/ 100 word  je.. maksimum 4 artikel /300 – 400 word.

 

 2) Anchor Text

 

Saya yakin ini juga adalah kesan Penguin 2.1 dimana kalau dulu Google masih membenarkan 30% anchor text, tetapi sekarang telah diturunkan 10 -15%, anchor text berbentuk url branding name juga boleh mengatasi anchor text yang biasa. Wow ni betul-betul cabaran.

 

3) Backlink

Saya perhatikan 2 jenis backlink segera yang masih bagus adalah blog comment dan forum backlink. Note kalau buat backlink.
Website mana yang nak saya buat:

1) Website lebih dari 1 tahun. Tahu kan macam mana nak check.
2) Punya backlink lebih daripada sekurang-kurangnya  20 -30 backlink. Check MOZ tool atau majesticseo.
3) PR …..tinggi lebih baik, tak ada 0 pun okey, tapi 1 & 2

 

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

Leave a Reply


*

CommentLuv badge