Google Panda 2.2 update terbaru

Category : First page google
Google Panda 2.2 update terbaruby happysuson.Google Panda 2.2 update terbaru  Ada beberapa perkara yang perlu dilakukan oleh webmaster untuk mengatasi google panda 2.2 yang telah di update minggu lepas. Biasanya updat ini dilakukan setiap minggu sekiranya pihak Google tidak berpuashat dengan kandungan spam site dan artikel.  Google kena kekal relevan untuk kenkal lama. Kalau kita tulis kandungan dalam post kita kena tengok dulu video […]
 

Ada beberapa perkara yang perlu dilakukan oleh webmaster untuk mengatasi google panda 2.2 yang telah di update minggu lepas. Biasanya updat ini dilakukan setiap minggu sekiranya pihak Google tidak berpuashat dengan kandungan spam site dan artikel.  Google kena kekal relevan untuk kenkal lama. Kalau kita tulis kandungan dalam post kita kena tengok dulu video yang diberi oleh boss SeoMoz ini. Saya ada membuat video tentang perkara bacis yang diperlukan untuk menatasi panda. Faktor yang mempengaruhi first page google. Saya dapati ia amat berguna kepada kita semua. Saya nak komen dari anda, sama ada anda setuju atau tidak.

 

Wistia

Cabaran mengatasi Panda 2.2

mengatasi panda 2.2Saya telah nyatakan dalam video saya. Ada empat perkara yang hendaklah kita ambil berat terutama on page seo , off page seo dan perkara yang dilarang dilakukan. Penerangan on page telah saya kongsikan dalam video 1 ini

Saya akan menerangkan  tentang on page SEO. Perkara-perkara yang penting di on page SEO adalah seperti yang saya senaraikan di bawah.  Ini adalah perkara yang di kajian oleh pakar dalam SeoMoz, Data tentang kaitan data dengan ranking blog kita juga telah disentuh.

On Page Number of internal links
On Page Number of links in doc
On Page Number of follow links in doc
On Page Total number of characters in the HTML code
On Page Keyword match to first word in title, stemmed
On Page Number of keyword matches in body, stemmed
On Page Number of keyword matches in body
On Page Keyword match to first word in title
On Page Number of keyword matches in all img alt tags, stemmed
On Page TFIDF score of the title, stemmed
On Page Number of keyword matches in all img alt tags
On Page TFIDF score of the body, stemmed
On Page TFIDF score of the title, no stemming
On Page Number of internal nofollow links
On Page TFIDF score of the body, no stemming
On Page Keyword match to first word in first h1, stemmed
On Page Keyword match to first word in first h1
On Page Number of keyword matches in meta description tag, stemmed
On Page Number of no follow links in doc
On Page Number of keyword matches in meta description tag
On Page Number of keyword matches in meta keywords tag, stemmed
On Page Number of keyword matches in meta keywords tag
On Page Number of stripped chars in doc body
On Page Number of external nofollow links
On Page Percentage of distance in the doc until first keyword match [0-1], stemmed
On Page Number of tokanized words in doc body
On Page Percentage of distance in the doc until first keyword match [0-1]
On Page number of keyword matches in title, stemmed
On Page Number of external links
On Page number of keyword matches in title
On Page Is there text in noscript tag?
On Page Location of first keyword match in body, stemmed
On Page number of keyword matches in all h1 tags, stemmed
On Page Location of first keyword match in body
On Page number of keyword matches in all h1 tags
On Page Location of first keyword match in meta other tag
On Page Location of first keyword match in meta other tag, stemmed
On Page Number of links to *.microsoft.com domain
On Page Number of words in all H1 tags
On Page Does the page use Google Analytics? (0=No, 1=Yes)
On Page Number of characters in the tokenized title
On Page Number of links to *.google.com domain
On Page Number of words in the title text
On Page rel=canonical : -1 = present, and points to this url, 0 = absent, 1 = present and points to another page
On Page Pct of links in doc that are follow
On Page Response time in seconds
On Page Total size of Adsense slots in pixels^2
On Page Number of Google Adsense slots in the page

 Creative Thinking + Linking in SEO

Ia menerangkan tentang page yang ralevent dalam website kita. Perkara yang diperlukan untuk memberitahu google page dalam web site relevant.

Creative Thinking + Linking in SEO

View more presentations from Rand Fishkin

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

5 Responses

  1. happysus Author

    happysus06/29/2011 at 4:58 pmReply

    Komen ada sangat dihargai.

     
  2. rizwan07/03/2011 at 6:10 pmReply

    tak faham sangat,pening2..:)

     
  3. Jai07/24/2011 at 2:14 amReply

    Ada yang mgatakan bahawa google panda ini hanya untuk blog bahasa inggeris, betul ke?

    macamna pula tag yang dibuat secara manual dalam wordpress. Adakah itu pun memberi efferct?

     
  4. happysus Author

    happysus07/24/2011 at 9:33 pmReply

    Jai, thank kerana komen. Soalan yang menarik. google panda ini tidak kira B.I atau B.Melayu.

    Tag dibuat secara manual dalam wordpress, baik digunakan. Tag jangan buat staffing(buat ulang-ulang). satu cukup. Biar nampak natural.

    jai, boleh nampak kesan tag ini yang digunakan oleh website hasbulaqill dalam keyword perniagan internet. Penting. tu

     
  5. Audit Blog SEO Malaysia05/05/2014 at 6:55 amReply

    […] Kalau macam itu apa yang saya patut buat dan bagaimana saya tahu saya telah terkena Franch. Sabelum saya terangkan bagaimana nak mengatasi masalah ini saya suka nak bagi tahu bagaimana nak audit site yang terkena France Link ini. Saya gunakan satu tool yang digunakan untuk mengesan adakah site saya terkena France Link ini.  Ini adalah salah satu tool untuk tengok adakah website kita terkena update panda  […]

     

Leave a Reply


*

CommentLuv badge