Jom Sertai Contest Review Lynk.my 2015

Category : blog, download, Kajian Website, Produk Popular, tip, tool, Trafik blog
Jom Sertai Contest Review Lynk.my 2015by happysuson.Jom Sertai Contest Review Lynk.my 2015  Contest Review Lynk.my 2015 ni memang saya angkat tangan.  Bagus juga ikut Contest Lynk.my macam ini. Ada sedikit peluang untuk membuat audit blog sendiri.  Ini kisah tukang rumah, buat rumah orang rumah, rumah sendiri tidak dipedulikan.  Seminggu duduk dalam Contest Review Lynk.my 2015 ini bila buat audit blog happysus.com baru saya sedar plugin mobile […]
 

Contest Review Lynk.my 2015 ni memang saya angkat tangan.  Bagus juga ikut Contest Lynk.my macam ini. Ada sedikit peluang untuk membuat audit blog sendiri.  Ini kisah tukang rumah, buat rumah orang rumah, rumah sendiri tidak dipedulikan.  Seminggu duduk dalam Contest Review Lynk.my 2015 ini bila buat audit blog happysus.com baru saya sedar plugin mobile saya tidak diaktifkan. Loading site ini begitu terus sehingga menjejaskan ranking. Baru sahaja install beberapa plugin untuk mengatasi masalah loading page ini. Plugin yang saya install adalah  WPtouch Mobile Plugin dan W3 Total Cache.  Siapa yang ada masalah speed boleh lah download dua plugin ini. WordPress lah bukan blogspot site.  Dapatan dari spy-spy saya blog no 1 ke 10 dari beberapa blog yang di hadapan sekarang ramai yang dah mula ada backlink masuk dan engaggment tinggi gila.

Review Lynk.my 2015

Contest Review Lynk.my 2015 yang telah saya buat tentang Review lynk.my. Beberapa hari saya guna lynk.my ini menyebabkan saya makin seronok menggunakannya. Saya terfikir dalam banyak shortening url yang ada dipasaran kenapa saya nak guna lynk.my. Jawapan ringkasnya adalah mudah, ia adalah pemendek url dari Malaysia. Fokus kepada Link.my yang dibuat dalam Malaysia. Kalau begitu apa gunanya nak gunakan lynk.my ni.

Memendekkan URL telah berkembang menjadi salah satu amalan utama dalam memudahkan penyebaran dan perkongsian URL. Perkhidmatan memendekkan URL menyediakan pengguna dengan bersamaan yang lebih kecil daripada apa-apa syarat URL yang panjang, dan mengarahkan pengunjung selepas sumber yang dimaksudkan. Walaupun ketara perkhidmatan memendekkan URL yang pertama, iaitu tinyurl bermula sejak 2002, hari ini, pengguna boleh memilih daripada Lelaki luas pemilihan perkhidmatan tersebut.

Ciri-ciri dan corak penggunaan URL pendek.

Pemahaman penggunaan url pendek telah menjadi satu yang penting kerana beberapa sebab, termasuk:

i) URL Pendek digunakan secara meluas dalam komuniti khusus dan perkhidmatan seperti Twitter, dan juga dalam beberapa Talian sosial Rangkaian dan Mesej Segera (IM) sistem. Satu kajian URL perkhidmatan memendekkan akan memberikan pemahaman tentang kepentingan itu masyarakat dan juga lebih memahami ciri-ciri mereka berbanding komuniti pelayaran web yang lebih luas.

ii) Beberapa URL perkhidmatan, seperti bit.ly memendekkan telah berkembang begitu banyak dalam populariti, bahawa mereka kini menyumbang sebanyak satu peratus daripada jumlah penduduk web sehari.

Tidak hairan kalau lynk.my menjadi satu alternatif kepada semua perkhidmantan pemendek url yang ada di pasaran sekarang

10 pemendek url dalam data base twitter

Untuk memahami sifat dan kesan perkhidmatan memendekkan URL, kita melaksanakan merangkak berskala besar pertama perkhidmatan memendekkan URL dan menganalisis penggunaan URL pendek di seluruh aplikasi yang berbeza. Kajian dari microsoft menunjukkan adalah berdasarkan kepada kesan URL pendek seperti yang dilihat dari dua yang berbeza perspektif:

  • i) data dikumpulkan melalui crawling secara besar-besaran perkhidmatan,URL memendekkan  dan
  • ii) data dikumpul dengan crawling dalam mesej Twitter.

Kajian Microsoft juga  menunjukkan kemungkinan populariti meningkat apabila URL pendek diakses melalui Twitter. Selain itu, penerbit URL tersebut adalah lebih cenderung untuk dianggap spam dan menikmatipopulariti menurun apabila beroperasi pada kadar yang agresif. Ini menunjukkan jika kita menggunakan telampau kerap pemendek url ini, ia selalunya di anggap spam oleh pengguna. Pengguna jarang-jarang nak klik pemendek url ini kecuali mereka mempunyai sebab yang baik nak berbuat begitu.

Microsoft juga mengukur prestasi perkhidmatan memendekkan URL, menunjukkan peluang  keuntungan yang tinggi dari segi link yang digunakan  tetapi juga meningkat kos dalam masa pemindahan laman web apabila diakses pendek URL.

Terdapat beberapa pemendek url yang ada. Kalau kita baca satu kajian tentang Traffic Analysis of Short URL Spam on Twitter  di twitter sahaja terdapat 10 pemendek url yang ada dalam database  twitter. Antaranya adalah

  1. Bit.ly – 641,423
  2. t.co – 129,677
  3. Tiny.com – 62,488
  4. Ow.ly – 42,838
  5. Is.gd – 14,664
  6. Goo.gl – 13,122
  7. j.mp –  8,963
  8. Su.pr  – 3,764
  9. Twurl.nl – 2,807
  10. Migre.me – 2,788

Apa yang dikhuitirkan oleh Twitter adalah spammer menggunakan pemendek url untuk memberi kandungan yang url yang telah disenarai hitamkan.  Pelbagai teknik-teknik ini tidak berfungsi berkesan apabila spammer menggunakan URL pendek. Ini adalah kerana senarai hitam berdasarkan domain dan alamat IP tidak betul henti URL yang pendek dihasilkan oleh perkhidmatan memendekkan URL bukannya, URL yang lama berniat jahat belakang oleh URL yang pendek, dan tambahan pula, spam menjana URL baru pendek secepat yang sebelumnya disenarai hitam.teknik tidak bekerja untuk beberapa malware disesuaikan web halaman yang mampu dinamik berubah kandungan untuk mengelirukan penapis spam berasaskan kandungan.

Download Dua Ebook percuma di bawah.

Tunggu sebelum anda pergi.. Pergi ke bawah sekali saya ada kongsikan 2 buah ebook yang berkaitan dengan cara mendapatkan duit mudah dengan lynk.my.  Walaupun ebook ini adalah syarikat shortening link yang lain, anda boleh buat penyesuaian berdasarkan pemasaran tempatan. Scroll bawah ya.

 

Kebaikan menggunakan Lynk.my

 

#1.  Memendekkan URL adalah untuk “mencantikkan” pautan link,

# 2. Mudah menjejaki klik

# 3. Mudah webmaster menyembunyikan alamat asas.

# 4. Mudah webmaster menyembunyikan alamat url asas mungkin dikehendaki untuk perniagaan yang sah atau sebab-sebab peribadi,

# 5. Peluang untuk mendapat pendapatan.

 

Contohnya Url lynk.my

Apa itu Short link lynk.my? Saya bagi contoh di bawah,

 

http://happysus.com/jom-sertai-contest-review-lynk-my-2015.html

Jika kita pendekkan ia akan menjadi seperti dibawah.

 

http://lynk.my/xCC

Hasilnya link asal akan disembunyikan dari pembaca. Apa yang kita hendak adalah pembaca sukar meneka apa link yang kita bagi.  Ini boleh mengelakkan mereka lynk.my bypass kena by langkau.  Pengguna boleh membuat copy paste url utama dan meninggalkan lynk.my keseluruhannya. Fahamkan kalau mereka yang buat affilite marketing dan CPA marketing memang arif dengan kepentingannya.

Siapa yang buat affilite marketing dan twitter memang memerlukan Shortening url. Memendekkan url link ke site kita. Kalau anda fikir banyak Shortening url  lain yang ada sekarang tapi lynk.my ni berbeza sebab dot my.

Masalahnya kita selalu guna Shortening url yang sama saja, pembaca pun bosan. Niat kita akan di salah anggap sebab itu pendapatan makin kurang.

Apa yang menarik lynk.my ni…

dot my tu….

lynk.my Malaysia site

Kawan semua saya dah cuba speed loading tidak kurang hebatnya dari site antarabangsa. Masalah link shortening url antarabangsa banyak iklannya adalah iklan spamming atau judi atau laman lucah yang sukar nak kita kawal. Lynk.my adalah site Malaysia tidakkan lah tidak kawal site-site macam ini.  Bayangkan kalau site kita adalah site islamik produk, tiba-tiba bagi link iklan lucah pasti pakcik dan makcik yang klik link ini terkejut sebab mereka tidak tahu kita tidak dapat kawal iklan ini.

Saksikan video ini.

 

Klik UNDI untuk saya memenangi sehingga

RM4000 daripada lynk

Review Contest lynk.my Best Shortnen url Malaysia

 

Video cara buat Link Contest Review Lynk.my 2015

Dalam Video ini saya cuba terangkan bagaimana nak guna lynk.my. Saya tidak lah pandai sangat nak berbahasa dengan baik. Tapi kalau anda faham tu, okeylah.

 

Penyelesaian yang ada adalah menggunakan shorten Url. Tapi kenapa lynk.my

Apa yang saya boleh bagi tahu adalah lynk.my ni

 

Kelebihan Buat Advertising (Pengiklanan) Di lynk.my

 

Saya kongsikan satu kajian pengunaan lynk.my pada affiliate link dan saksikan penambahan trafik ke site affiliate tersebut. Adakah keadah ini boleh dapatkan pendapatan. Maaf selsema sikit hari ini, sebab itu banyak gangguan. Saya kongsikan dua percubaan menggunakan pengiklanan menggunakan lynk.my. Mudah juga nak setting. Bayar guna Maybank je. Tidak sampai setengah jam saya dah boleh guna setting iklan. Laju juga perkhidmatan lynk.my ni.

Ada beberapa kesilapan yang saya telah buat dalam meletakkan iklan saya. Direct page untuk CPA jangan sama sekali anda letakkan di sini. memang tidak dapat. Tapi kalau nak buat CPA kena set dalam url sendiri dulu. Iklan making money, dating, lose weight mungkin sesuai, kena cari yang ada mailing list. Apa yang saya khuatirkan adalah kebanyakan pengguna yang guna lynk.my ini banyak yang buat download site seperti.

Site yang aktif di lynk.my

http://tvon9ac10.blogspot.my

http://newpanas.blogspot.my

http://collb9.com/super-spontan-allstars-2015-hdtv/

Review Lynk.my 2015

Kalau kita lihat di sini ada  18% trafik Direct/Unknown/Empty saya check ini adalah dari media social seperti whatapps dan Telegram. Macam mana saya tahu, saya setkan satu link dalam publisher lynk.my satu whatapps group saya. Memang ia menunjukkan trafik ini dalam ketegori Direct/Unknown/Empty. Cubalah tengok.

All Others 60% – Ini yang agak merisaukan saya, sebab saya tidak tahu ini bot atau betul-betul view. kalau admin lynk.my boleh terangkan benda ini saya rasa tenang sikit nak tambahkan duit saya beriklan.

 

Saksikan dalam video di bawah. Maaf saya selsema sikit semasa rakaman video ini. Lama dah tidak main video ni.

 

 Klik UNDI untuk saya memenangi

sehingga RM4000 daripada lynk

# 1.  Pemendek link dot my local Malaysia company.

Maksudnya kalau local company mereka lebih memahami keperluan bisnus local.

 

#2. Mudah nak pendekkan sebab kita akan diberi akaun masing.

Boleh create banyak link. cepat dan mudah.

 

MUDAH BUAT LINK

# 3. Boleh monitor statistik dengan mudah.

mudah lynk.com link

 

# 4. Boleh share shortnen link ke facebook, twitter, G+ semudah 123

 

mudah share link

Apa yang saya suka -lynk.my

Lynk.my  mudah digunakan kerana dengan hanya beberapa klik kita dapat ubah dengan sepenuhnya  url yang pendek.  Mudah untuk mendapatkan statistik penuh secara percuma. Lynk.my tidak melog masuk cookies yang membolehkan anda untuk sentiasa log in bila sudah keluar.  Nak masuk kena  relog in. Sebenarnya dari satu sudut lain ianya bagus.  Akan tetapi dari satu sudut lagi sekiranya kita guna komputer guna sama maka ini adalah yang terbaik. Orang tidak boleh guna shortening url kita.

Saya boleh memendekkan link untuk berkongsi melalui laman web kami. Kami telah dapat mengembangkan jenama kami dan mencari lebih ramai orang dengan menggunakan lynk.my. Menggunakan lynk.my membolehkan kita berhubung dengan pengguna media sosial di Twitter dan banyak lagi. Dengan rangkaian lebih pendek, kita mampu untuk mendapatkan lebih banyak text kepada pengikut kita di media social.

Saya boleh pergi di laman web dengan hanya meletakkan link anda ke dalam kotak link dan ia akan memendekkan secara automatik. Jika anda mahu akaun di lynk.my ia adalah percuma untuk mendaftar.

Susun Atur laman Web lynk.my

 

Susun atur laman web ini adalah bersih dan mudah. Saya suka kerana ia membuatkan engaggement dalam site kita  begitu mudah untuk mengemudi di sekitar lynk.my adalah alat yang hebat untuk mengesan statistik.  Mudah untuk melihat gambaran keseluruhan apa yang sedang diklik dan dari negeri mana di Malaysia dan negara mana di dunia. Platform admin mereka memberikan kita hampir semua yang kita perlu untuk mengesan dari segi kempen sosial atau e-mel.

Lynk.my menjadikan ia sangat mudah untuk link yang sangat panjang dan sangat hodoh menjadi sangat pendek dengan 3 huruf atau angka setaka waktu post ini ditulis.  Lynk.my boleh menjejaki URL dengan mudah. Link.my  juga boleh dikongsi di media social dengan lebih cantik dipandang mata.

Salah satu ciri yang lebih baik ialah keupayaan untuk melihat sejarah apa links. Anda boleh melihat sejarah Lynk.my anda bila-bila masa.  Penggunaan semula link dapat  membina kalendar kandungan sosial berterusan lebih mudah.

Lynk.my memudahkan link untuk menjadikan panjang jadi pendek, URL yang spesifik adalah menjadikan ia mudah dijejaki.  Apa yang best adalah link dikongsi yang boleh digunakan untuk kandungan sosial!

Juga, apa yang hebat tentang Lynk.my adalah ia boleh mengesan dan menganalisis keberkesanan link yang anda gunakan untuk kempen sosial. Laman web ini menyediakan alat untuk melihat statistik yang berkaitan dengan pengguna yang klik pada link yang dijana.

Saya tidak sedar tetapi saya gunakan setiap hari ini. Sebagai untuk mengecut link yang panjang kerana ia adalah satu keperluan. Nilai perkhidmatan shortening url seperti lynk.my menjadi jelas sebaik sahaja kita mula menggunakan Twitter dan medial sosial secara amnya untuk mengiklan produk kita. Ia sangat mudah untuk mendaftar sebagai adalah penukaran link ke bentuk dipendekkan.

Keupayaan untuk memendekkan link yang sering boleh makan watak twitter berharga adalah besar. Sesuai untuk menghantar semua barangan anda melalui saluran sosial yang berbeza. Secara keseluruhanya semua yang saya perlukan dalam URL yang lebih pendek ada pada Lynk.my. Ia mempunyai reka bentuk yang anggun dan intuitif.  Tidak mengecewakan Syabas lynk.my. Bahagian yang terbaik bagi saya adalah keupayaan untuk mendapatkan URL secara rawak di dalam kawasan admin Lynk.my. Selepas itu link ini  saya boleh menggunakan dalam website saya sendiri.

 

Sertai sekarang Review lynk.my shortnen link

 TOP lynkUNDI

Tempat Pertama – RM500
Tempat Kedua – RM300
Tempat Ketiga – RM100

 

 ·        TOP SEO
Tempat Pertama – RM500
Tempat Kedua – RM300
Tempat Ketiga – RM100

 

 ·        TOP CREATIVE
Tempat Pertama – RM1000
Tempat Kedua – RM500
Tempat Ketiga – RM200

 

·        Giveaway penyertaan ( sponsored by ikedaikami )

Download ebook bagaimana nak

buat duit dengan Review lynk.my berdasarkan

shortening link yang telah popular

(untuk download tekan pada image, auto download) Bagi pengguna mobile phone yang tidak ada java script sorrylah tak dapat den nak tolong.

 

EBOOK 1#- (one drive)

 

EBOOK 2 (one drive)

ebook SEO 2016 Download di sini

Complete with an array of effective tactics from basic to advanced, this third edition prepares digital marketers for 2016 with updates on SEO tools and new search engine optimization methods that have reshaped the SEO landscape

Contest lynk.my

Saya kongsikan beberapa kertas kerja berkenaan dengan shortening URL yang dibuat oleh pakar.

Download1 #

Improved URL Shortening With Traffic Analysis and Spam Filter

 

 

Terima kasih kerana membaca post saya ini.

Tolong check sini Klik Sini untuk UNDI Saya, Terima kasih Daun Keladi, Kawan…   Review lynk

 

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

50 Responses

  1. abdfatah10/29/2015 at 11:14 amReply

    menarik hadiahnya… boleh buat duit pulak tu…

    jom reramai memeriahkan contest tersebut…

    selamat maju jaya…

     
  2. suffer8zine10/29/2015 at 11:28 amReply

    semoga berjaya, saya pun turut join contest ini ;D
    suffer8zine recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

     
  3. titan11/01/2015 at 5:48 pmReply

    wahh..

    join jugak rupanya ye. hoho..
    titan recently posted..I believe YOU can fly?My Profile

     
    • happysus Author

      happysus11/04/2015 at 9:41 pmReply

      main-main saja bos. Mohon tunjuk ajar.

       
  4. Calrase Patrick11/02/2015 at 3:39 amReply

    Semoga berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015 ini ya tuan :)..
    Calrase Patrick recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

     
  5. milx11/02/2015 at 5:07 pmReply

    jalan2 dari segmen yang sama CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015

     
    • happysus Author

      happysus11/03/2015 at 11:44 amReply

      Okey sama. Semoga anda juga berjaya.

       
  6. si bongkok11/03/2015 at 1:23 amReply

    Terbaik laa tuan atas info lengkap dari semua sudut pasal lynk.my !

    Semoga tuan salah seorang dari pemenang contest ini!
    si bongkok recently posted..#Review Lynk.my Contest SEO 2015 Buat Duit Mudah Dengan Ringkaskan URLMy Profile

     
    • happysus Author

      happysus11/03/2015 at 11:43 amReply

      Okey sama. Semoga anda juga berjaya.

       
  7. laki terok11/03/2015 at 1:29 amReply

    Semoga berjaya! Datang dari kontes yang sama 😀

     
    • happysus Author

      happysus11/03/2015 at 10:46 amReply

      Thanks kerana komen

       
  8. Dunia Zumal11/03/2015 at 2:42 pmReply

    Wah, ulasan yang hebat. Moga menjadi salah seorang pemenangnya ^-^
    Dunia Zumal recently posted..KURUS 10 HARI DENGAN LAXATHINMy Profile

     
    • happysus Author

      happysus11/03/2015 at 3:22 pmReply

      kalau ada rezeki, ada beberapa isu dalam site page ini yang perlu diselesaikan. Speed.

       
  9. Syed11/03/2015 at 3:11 pmReply

    Hi Happysus,

    Ramai orang join ni 🙂

    Kalau tak silap saya, ini ikan yang paling besar tahun ni kan. 🙂

     
    • happysus Author

      happysus11/03/2015 at 3:20 pmReply

      main-main saja ni. entahlah..saya ada masalah speed mobile untuk site ini. Ada empat perkara yang saya
      Ada 4 perkara yang masih belum selesai berhubung mobile speed page ini.
      Eliminate render-blocking JavaScript and CSS in above-the-fold content. Bila saya audit post ini.

      1) Leverage browser caching
      2) Reduce server response time
      3) Optimize images
      4) Minify JavaScript.

      Page agak berat. Kena buang jawascript. Iframe sepatutnya tidak ada masalah. Ada cadangan ke Syed.

       
  10. nikkhazami11/03/2015 at 4:27 pmReply

    best entry ni. sgt detail. good luck!
    nikkhazami recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

     
  11. Adib Site11/03/2015 at 10:20 pmReply

    Entri yg menarik. Btw good luck ye dalam contest ini.
    Adib Site recently posted..Contest Review Lynk.My 2015My Profile

     
  12. Zul & Azizi11/03/2015 at 11:17 pmReply

    Salam perkenalan…Good Luck yer…

    Jangan lupa klik ini juga…

     
    • happysus Author

      happysus11/04/2015 at 9:13 pmReply

      sama-sama untuk anda juga

       
  13. Akma Omar11/04/2015 at 12:06 amReply

    Details entrinya, terbaik.. good luck utk contest ini.
    Akma Omar recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

     
  14. Raihanah Ahmad11/04/2015 at 10:11 amReply

    good luck ya
    Raihanah Ahmad recently posted..Ibu Berpantang Menderita Luka Bersalin Masih SakitMy Profile

     
  15. MYiDEAKiNi [dot] com11/04/2015 at 10:28 amReply

    Entri ini cukup dengan penerangan yang sangat jelas sesambil promote e-book…anyway good luck yer….

     
  16. Junaidy Jaimi11/04/2015 at 9:09 pmReply

    Salam perkenalan tuan…semoga berjaya contest ni ye…tak sangka contest ni menemukan kita 🙂

     
    • happysus Author

      happysus11/04/2015 at 9:18 pmReply

      Ya..semoga tuan juga berjaya. Tidak ku sangka buah cempedak menjadi nangka kata P. Ramlee.

       
  17. Tok Puteh11/05/2015 at 10:22 pmReply

    Wah kemas dan padat contest ni
    moga berjaya tuan aji…
    Tok Puteh recently posted..Contest Review lynk.my 2015My Profile

     
  18. Reload Food11/06/2015 at 10:00 amReply

    Wishing you the very best on this

     
  19. Rossa Calla11/07/2015 at 1:57 pmReply

    Semoga berjaya dan memenangi hadiah utama yang lumayan contest review lynk.my nanti

     
  20. FaizAlias11/07/2015 at 11:08 pmReply

    Yeah…saya pun baru join contest ni…semoga berjaya… 🙂

     
  21. Astrallusion Arc11/09/2015 at 6:03 pmReply

    Artikel yang menarik.. Gud luck 🙂
    Astrallusion Arc recently posted..Contest Review Lynk.my (2015)My Profile

     
  22. happysus11/09/2015 at 6:53 pmReply

    terima kasih.
    happysus recently posted..2 Perkara Berlindung kepada Allah Memohon BantuanMy Profile

     
  23. purchasing email lists11/09/2015 at 7:44 pmReply

    Thanks for finally writing about >Jom Sertai Contest Review Lynk.my 2015SEO
    blog muka satu google <Loved it!

     
  24. Sheila Adziz11/10/2015 at 3:57 pmReply

    All the best and gd luck
    Singgah sini —>CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015

     
  25. kenny977world11/15/2015 at 3:48 pmReply

    Selamat mencuba dan semoga berjaya hendaknya..
    kenny977world recently posted..Cara semak status pertukaran domain baruMy Profile

     
  26. Nasa11/17/2015 at 7:03 amReply

    Selamat bertanding….:)

     
  27. Top Seo Friendly11/18/2015 at 12:39 pmReply

    Salam Happysus, menarik artikel bro buat dalam contest review lynk.my 2015. Semoga berjaya…
    Top Seo Friendly recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

     
  28. Panduan Blog11/20/2015 at 12:07 amReply

    Memang detail sangat penjelasan yang diberikan. Video-video berkaitan juga mudah untuk difahami. First time rasanya tengok Tuan Happysus join contest. Semoga berjaya tuan.
    Panduan Blog recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

     
    • happysus Author

      happysus11/20/2015 at 4:25 amReply

      Main-main saja ni. Betul lah tuan. Saya tidak pernah join mana-mana contest. Engaggement dalam post ini kurang. Tak cukup nak bawa naik post ini.

       
  29. anabolic plan11/23/2015 at 7:36 pmReply

    Great web site you have got here.. It’s hard to find high quality writing
    like yours nowadays. I honestly appreciate people like you!
    Take care!!
    anabolic plan recently posted..anabolic planMy Profile

     
  30. Murni Mohd Yusof11/24/2015 at 11:16 pmReply

    Salam, pengisian yg sarat dgn pelbagai info, terbaik! semoga berjaya dalam contest ini
    Murni Mohd Yusof recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

     
  31. Awesome Neverwinter Cheats by Hackywood11/28/2015 at 1:42 amReply

    There is definately a great deal to know about
    this subject. I love all of the poinfs you have made.
    Awesome Neverwinter Cheats by Hackywood recently posted..Awesome Neverwinter Cheats by HackywoodMy Profile

     
  32. Sani11/28/2015 at 8:33 pmReply

    Entri yang menarik dan peniuh dengan pengisian. Semoga Berjaya bro Happysus
    Sani recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

     
  33. Jacques11/29/2015 at 9:10 amReply

    Hi, its good paragraph about media print, we
    all know media is a great source of data.
    Jacques recently posted..JacquesMy Profile

     
  34. Neuro Elite11/30/2015 at 1:05 amReply

    Thanks for sharing such a pleasant idea, post is nice, thats
    why i have read it fully
    Neuro Elite recently posted..Neuro EliteMy Profile

     
  35. Bahrain12/01/2015 at 12:51 pmReply

    Semoga berjaya 😀

     
  36. Keladi12/12/2015 at 2:31 pmReply

    Sngat baik info………gud luck utk contest ini.
    Keladi recently posted..Contest review lynk.my 2015My Profile

     
  37. Idea Berita12/27/2015 at 8:21 pmReply

    Ramai yang hebat-hebat join contest ni. Semoga berjaya tuan
    Idea Berita recently posted..Semak Saman Trafik, PDRM, JPJ Dan AES OnlineMy Profile

     

Leave a Reply


*

CommentLuv badge