Kajian kata kunci untuk Keyword dari asas

Category : Cara buat website
Kajian kata kunci untuk Keyword dari asasby happysuson.Kajian kata kunci untuk Keyword dari asas  Salam. Happysus Sait di sini. Kajian kata kunci untuk Keyword dari asas adalah wajib untuk mendapat keputusan terbaik untuk melayakkan post page website anda menduduki carta 1 google. Memahami bagaimana cara kita mencari keyword memberi kelebihan kepada post anda. Keyword terkini. Blogger memang adalah di antara mereka yang boleh menguasai sesuatu keyword.  Bagaimana mereka […]
 
Salam. Happysus Sait di sini.

Kajian kata kunci untuk Keyword dari asas adalah wajib untuk mendapat keputusan terbaik untuk melayakkan post page website anda menduduki carta 1 google. Memahami bagaimana cara kita mencari keyword memberi kelebihan kepada post anda.

Keyword terkini.

Blogger memang adalah di antara mereka yang boleh menguasai sesuatu keyword.  Bagaimana mereka dapat menguasai sesuatu keyword? Jawapannya adalah dengan mencari keyword yang mudah.  Ciri-ciri keyword mudah adalah keyword yang perkataannya tidak sampai 10 post dalam google.

Keyword terkini yang blogger  guna hendaklah berkaitan dengan isu-isu semasa.  Isu-isu yang menjadi tumpuah ramai. Jadilah orang yang pertama menulis post tentang sesuatu perkara. Walaupun google belum kesan sesuatu keyword yang baru. Kalau post anda ada keyword tersebut maka peluang anda untuk mendapat muka satu google adalah cerah.

Keyword Berdasarkan Nama 

 

Keyword berdasarkan nama adalah suatu yang mudah.  Katakan jika seseorang celebrity muncul di media TV atau suratkhabar tempatan.  Kita cari di google carian tidak sampai 10 maka ini beluang yang baik.  Mudah nak buat artikel, post gambar dan paling baik kalau ada video Youtube.

Saya memang suka guna keyword berdasarkan nama.  Kalau kita jual produk affilite kita juga kena cari nama celebrity dikaitkan dengan produk ini. Kita kaji keyword dia dalam tool. Tool akan memberi apakah keyword terbaik. Kita buat post. Boom post naik muka satu google. Produk affilite kita pasti akan memberi pulangan.

 

Keyword Berdasarkan Tempat

 

Kenapa kita pilih keyword berdasarkan tempat. Ini adalah kerana pembeli nak sesuatu produk yang dia boleh dapat terus secara local.  Apa yang anda perlu kembarkan keyword dengan nama tempat.

 

Keyword Berdasarkan poskod

Jangan pandang ringan keyword jenis ini kalau kita nak jual produk. Mungkin ada yang mencari produk berdasarkan poskod. kalau page anda muka satu, pasati anda dapat jualan.

 

Keyword Membeli 

 

Kadang-kadang kita tidak sangka perkataan yang kita tambah di depan keyword.  Kita kena buat brainstoming apakah perkataan membeli untuk local carian kita.

Beli

Review

Kebaikan

Keburukan

Mana nak beli

Mana nak dapat

komen pembeli

 

TOOL YANG SAYA GUNA ADALAH tool yang boleh mencari keyword yang baik untuk saya.  Tool ini agak mahal.  Anda mungkin tidak mahu. Tapi kalau tool ini boleh membantu anda mendapat sale yang banyak. hah…

Dapatkan tool yang happysus cadangkan.

 

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

Leave a Reply


*

CommentLuv badge