Kajian Ringkas Social Trafik Majalahniaga.com

Category : Kajian Website
Kajian Ringkas Social Trafik Majalahniaga.comby happysuson.Kajian Ringkas Social Trafik Majalahniaga.com  Bila saya baca post ini dalam FB sahabat saya Saudara Hasbul’ Aqill, saya terpanggil nak tengok apa yang sebenarnya berlaku pada site majalahniaga.com. Saya memang tidak dapat akses pada google webmaster tool atau mana-mana tool dalam control panel majalahniaga.com untuk menjalankan kajian ringkas ini. Dalam kajian ini saya menggunakan tool yang biasa saya gunakan […]
 

Bila saya baca post ini dalam FB sahabat saya Saudara Hasbul’ Aqill, saya terpanggil nak tengok apa yang sebenarnya berlaku pada site majalahniaga.com. Saya memang tidak dapat akses pada google webmaster tool atau mana-mana tool dalam control panel majalahniaga.com untuk menjalankan kajian ringkas ini. Dalam kajian ini saya menggunakan tool yang biasa saya gunakan dengan harapan saya akan dapat mengenalpasti trafik website majalahniaga.com.

Trafik website Majalahniaga.com

 

Menurut Hasbulaqill , majalahniaga.com mengalami penurunan trafik dari Facebook.com.  Cuba kita lihat menggunakan tool

similarweb.com

Saya nak bagi anda download di sini

 

Okey anda sudah download. Kalau sudah baharulah kita boleh terangkan.  46.27% pelawat datang dari organik trafik dan daripada jumlah ini 94.6% trafik datang dari Google.

 

Trafik Majalahniaga

 

 

Anggaran trafik majalahniaga.com adalah lebih kurang pada bulan Nov 2013 ke Dis 2013 adalah melebihi 10 ribu. Dimana pada 22 Disember 2013 berlaku penurunan sehingga 6,000 pelawat sahaja. Pada 5 Januari 2014 ia naik lagi ke 10 ribu pelawat. Nampaknya pada 19 January 2014 kali terakhir site majalahniaga.com kena crawl oleh bot similarweb.

 

trafik majalahniaga

 

 

Okey 18.30% daripada 10 ribu pelawat datangnya daripada social trafik. Ini adalah lebih kurang 1,830 pelawat.   90.14% daripada jumlah trafik MAJALAHNIAGA.COM  3 bluan lalu adalah dari MALAYSIA.

 

social signal majalahniaga

 

Ini bermakna daripada 1,830 pelawat. yang mengunjungi majalahniaga.com 99.73% adalah daripada facebook.com.

 

Ya. kita tidak boleh lihat secara jelas, tetapi tool ini memberi tahu kita bahawa ada sikit penurunan trafik sehingga pelawat jatuh ke 6,000 pelawat sehari.

 

BOUNCE RATE

Bounce Rate Majalah niaga berdasarkan tool ini adalah 71.38% tetapi berdasarkan Alexa.com bounce rate majalah niaga adalah 58.40 %.

Menurut Matt Cutts: Facebook, Twitter Social Signals Not Part of Google Search Ranking Algorithms.

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

Leave a Reply


*

CommentLuv badge