Lepak Cafe Baru di facebook “Kedai Kopi IM”

Category : Kedai Kopi IM
Lepak Cafe Baru di facebook “Kedai Kopi IM”by happysuson.Lepak Cafe Baru di facebook “Kedai Kopi IM”  Lepak Cafe Baru dunia IM Lepak cafe yang terbaru di facebook adalah di “Kedai Kopi IM” atau KKIM. Kalau anda seorang Internet Marketer atau ingin mengetahui bagaimana nak dapat pendapatan lebih dari Internet bolehlah join kami.  Ini bukan MLM. Ini bukan skim cepat kaya. Ini adalah group IM yang boleh anda bertanya dan berkongsi […]
 

Lepak Cafe Baru dunia IM

Lepak cafe yang terbaru di facebook adalah di “Kedai Kopi IM” atau KKIM. Kalau anda seorang Internet Marketer atau ingin mengetahui bagaimana nak dapat pendapatan lebih dari Internet bolehlah join kami.  Ini bukan MLM. Ini bukan skim cepat kaya. Ini adalah group IM yang boleh anda bertanya dan berkongsi kemahiran.  Group ini memang cool. Kami saling bantu-membantu walaupun tidak pernah bersua muka. Kami tidak delete post anda. Walaupun gila-gila tetap ada yang komen. Cuma jangan SPAM. Itupun kalau ada yang like>> jumlahnya kena tanya tokey lepak cafe kedai kopi IM.

 

Saya sangat tertarik dengan post oleh saudara SI KA LANG dalam blognya sikalang.com lepak cafe-santai-di-kedai-kopi-im. Video yang di hasilkan oleh Si ka lang memang best.

Kenapa pilih KKIM tempat lepak Cafe anda?

Lepak di cafe KKIM pasti anda akan terfikir kenapa ramai IM melepak di sini.  Saya ingin mengkaji kenapa KKIM menjadi tempat pilihan lepak cafe kedai Kopi IM Malaysia dan Singapura. Ini adalah kerana tempat ini memberi kebebasan kepada IM untuk meluah pendapat dan post mereka tidak di delete admin tanpa sebab.

Kajian menunjukkan 80% nak menceburi dunia IM kecundang.  Ramai yang habis beribu ringgit membeli produk internet.  Malang sekali mereka beli tetapi tidak dipraktikan ilmu yang dibeli. Lepak cafe Kedai Kopi IM kalau nak menjana pendapatan di Internet. Benar, kalau anda ada action now. Maksudnya tidak bertangguh. Kalau anda minat blog jana lah pendapat dengan blogging. Banyak cara kita boleh menjana pendapataan seperti CPA, adsense, MRR produk dan lain-lain.

Banyak juga kursus internet yang dibuat oleh IM Malaysia.  Ada yang free untuk intro saja dan next level +RM1k. hah… Bagi newbie nak keluarkan RM1k bukannya mudah.  Banyak yang akan difikirkan. Lepak cafe baru di KKIM facebook ini boleh membantu anda. KKIM tidak memberi duit tapi KKIM bagi idea dan ilmu kepada anda. Perkongsian yang berguna.  Kalau produk anda bagus pasti ada yang membeli.

 

 

Bahasa Cool di Lepak cafe KKIM

Bahasa cool di KKIM seperti kita nak order minuman di kedai Kopi.  Contoh

1. Kasi 1 cawan kopi 2.Kopi o koww satu”, 3. Kopi Sechewen 4. Kopi janda satu tokey 5. Kopi kaw2 6. Teh-o-ais dan banyak lagi.  Bahasa pengenalan bila mula masuk gelanggang. Bahasa kalau sudah boring. Bahasa kalau marah.  Bahasa kalau nak tidur =).

lepak_cafe-KKIMjoin

Kami yang lepak di cafe Kedai Kopi IM adalah teman anda untuk anda berkongsi masalah yang berkaitan dengan IM. Ramai yang cool di sini. Ramai yang nak menolong di sini.  Ramai yang boleh memberi nasihat dan berkongsi ilmu di KKIM. Tentang bayaran, tu kalau ada kerja ditawarkan ramai yang akan menawarkan diri. Anda kena pandai runding dengan mereka. Ini media Social siapa boleh bagi pendapat.  Buat lah tempat lepak cafe KKIM ini seperti kedai kopi kegemaran anda. Marilah anda mesti suka.

 

Lepak Cafe -KKIM Cara Promosi

KKIM juga ada peraturannya.  Perkara utama adalah jangan spam. KKIM telah menyediakan tempat anda mempromosi produk anda. Anda perlu post pada masa puncak selalunya  sebelah malam bermula jam 8.30 mlm. Di KKIM  garis panduan tentang ruang-ruang iklan yang sudah disediakan untuk sape-sape pun beriklan di Kedai Kopi IM.  .

1: Ruang Affiliate Ruang ini adalah KHAS untuk sape-sape nak promote affiliate program yang mereka sertai. kalau sudah sampai 100 komen, 40 komen terawal akan di-delete. (ini supaya kandungan akan selalu up-to-date). tapi kami tidak akan hadkan berapa kali nak letak link kat situ. Syarat supaya link tidak di-delete (jangan post link setiap hari) :DKalau ada link di-duplicate dalam masa satu hari, sila hubungi admin-admin bertugas. Kami akan delete satu link (bukan kedua-duanya).Contoh: letak 3 link yg sama dalam 1 hari, kami akan delete 2. 🙂 letak 4, kami akan delete 3. Yang penting, kami pun tk suka duplicated content. 🙂

2: Ruang Jemputan JV – Link terus: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_214558775232531&view=permalink&id=214772558544486 Ruang ini pula ditubuhkan KHAS untuk sape-sape yang ada projek yang bakal dilancarkan. Nak JV dengan sape-sape pun boleh. Kedai Kopi IM tk bertanggungjawab kalau gagal dalam JV tu. Tapi setiap kegagalan adalah pengalaman berharga ok? Nak JV leklok. Biar semua details diterangkan, pembahagian untung semua dipersetujui oleh kesemua pihak. Kalau rasa tk puas hati, Kedai Kopi IM boleh tolong bagi teh-tarik 3 layer free je. 😀

3: Ruang Produk/Website/Blog Sendiri – Link terus: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_214558775232531&view=permalink&id=214749781880097 Kalau ada produk sendiri, website sendiri, blog sendiri, promote la di sini ya? Sekali lagi, kalau sampai 100 komen, 40 komen pertama akan di-delete. Syarat seperti Ruang Affiliate. Jangan post link hari-hari. 🙂 Kalau ada link di-duplicate dalam masa satu hari, sila hubungi admin-admin bertugas. Kami akan delete satu link (bukan kedua-duanya).Contoh: letak 3 link yg sama dalam 1 hari, kami akan delete 2. 🙂 letak 4, kami akan delete 3. Yang penting, kami pun tk suka duplicated content. 🙂

4: Ruang Bengkel/Workshop/Seminar Ruang ini adalah untuk mana-mana pihak yang ada buat Bengkel/Workshop/Seminar di mana-mana tempat di Malaysia/Singapura/Brunei/Indonesia. Asalkan faham BM, boleh lah letak iklan kat sini. Kalau ada link di-duplicate dalam masa satu hari, sila hubungi admin-admin bertugas. Kami akan delete satu link (bukan kedua-duanya).Contoh: letak 3 link yg sama dalam 1 hari, kami akan delete 2. 🙂 letak 4, kami akan delete 3. Yang penting, kami pun tk suka duplicated content. 🙂 Kalau ada apa-apa soalan, sila hubungi kami di counter kedai kopi IM (Wall Facebook Group la). Tiada istilah sembunyi2 kat sini. Semua perbincangan OPEN. 🙂

SIAPA YANG LEPAK  DI CAFE KKIM

Ini bukan tempat lepak sebarangan. Saya ingin merujuk post dalam KKIM . Sekiranya anda join KKIM dan  anda ada bidang yang anda suka, KKIM akan update maklumat ini dari masa ke semasa. Mula memberi sumbangan untuk membantu kawan-kawan melepak di KKIM. Ramai mempunyai bakat dan produk yang lepak di KKIM ini tetapi hanya menjadi silence reader saja.  Tak apalah itu hak mereka.  Pesan guru facebook saya, kalau malas nak tulis apa-apa, apa yang anda lakukan adalah like saja. Contohnya kalau anda like post ini tekan lah butang +1 di sebelah bawah kiri ,sekali. =) Thanks in advance.

Affiliate

1- Razif Yusof – Affiliate Tempatan

2-

3-

4- Blog

1- Khairul Fadhli – WordPress

2- Amirul Hafiz – WordPress/Blogspot

3- Muhammad Rizwan Idris – WordPress

4- Social Media Marketing (Facebook, Twitter, Youtube)

1- Khairul Fadhli – IMNoobguide.Com training program

2-

3-

4-

5- Facebook Marketing

1- Fairuz Abdullah-applikasi facebook

2- Ali Hanafiah – tips pemasaran fb + servis buat fanpage

3-

4- Design (Graphics, Photoshop, Flash)

1- Haru Elie – Fanpage Design

2- Encik Dee – Profile Picture & Minisite Design

3- Zahida Zakaria- Fan Page Design

4- Syukri Tahir – Underground Designer

5- SEO

1- Happysus Sait

2-

3-

4- Website (HTML, PHP, CSS)

1- Ridzuan Wan – Programmer

2- Khairul Fadhli – Web Designer

3- Muhammad Syukri – Web Designer

4- Syukri Tahir – Web Developer

5- Sham EdyMart – System Analyst

6- Alfirus – EBaseworks

Youtube

1-

2-

3-

4- Videograpgy/Photography

1- Si Ka Lang

2- Hakim Najili

3- Fauzyhamad -Fan Page( Pakar Bisnes Fotografi)

 

4. Business Model Development

1- Khairul Fadhli – IMNoobGuide.Com Training Program

2- Sham EdyMart – Platform Pembekal & Pengedar (online)

3-

4- Web Hosting 1- Khairul Fadhli – Pulse Media Hosting

2-

3-

4- Produk Fizikal/Ebayer

1- Ali Hanafiah – Brooch Koleksi Salmy

2- Zin Ali – Ebay

3- Faizul Ali – Borong Tudung

4- Noor Azrina-Handbag/Accessories Wanita/Gadget

5- Muhammad Syukri-Ubat Kurus/Gel Pengetat Wanita/Ubat Kuat Lelaki

6- Sham EdyMart – Platform jual pelbagai produk fizikal cara mudah 7- Son Karin – eBay, pakaian dewasa & kanak2, dropshipper

Events Management

1- Uncle Zin Ali

2-

3-

4-

5-

Sales Letter (BM atau BI)

1- Juan Jutawan

Kajian Keyword Lepak Cafe

kenapa saya menggunakan perkataan Lepak Cafe ini adalah setelah saya membuat kajian keyword di adword google. Adalah tidak lengkap kalau saya tulis dan saya tidak terangkan kepada pembaca blog saya ini cara saya mengesan keyword ini. Saya menggunakan juga teknik yang dinyatakan oleh saudara hasbulakil dalam blog dia tentang keadah mencari keyword.

Teknik mudah ini diharap dapat memberi idea kepada pembaca blog ini cara mengkaji keyword mana yang hendak digunakan.

1. Guna adwords.google.com. 2. Mmasukan perkataan lepak. Saya dapati perkataan ini ada 33,100 sebulan secara kasar. 1600 sebulan secara tepat (exact). 3. Saya pergi dalam google search masukkan perkataan “lepak”. Saya hendak gambaran keyword apa yang ada kaitan dengan tajuk yang saya nak tulis. lepak cafe 4.  Kajian Kemungkinan boleh masuk dalam  first page google. lepakcafegoogle

Saya dapati ada beberapa page di first page google tidak di buat on page dengan baik.  Kemungkinan adalah tinggi keyword lepak cafe yang kita gunakan boleh di firstpage google.

Lepak cafe KKIM Kuching

Member KKIM Kuching selalu lepak di Cafe Saddad Court.

lepak cafe kuching

Masukkan dalam google Map – 1.554809,110.327668

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

5 Responses

  1. Ali Hanafiah06/30/2011 at 9:19 pmReply

    Ganas! Memang tepat sekali pandangan terhadap kedai kopi IM tu.

     
  2. happysus Author

    happysus06/30/2011 at 10:29 pmReply

    salah seorang pengasas KKIM. terbaik bro.

     
  3. Si Ka Lang06/30/2011 at 11:24 pmReply

    ini adalah entri terlengkap mengenai KKIM setakat ini. best! 😀

     
    • happysus Author

      happysus07/01/2011 at 6:54 amReply

      Thanks. Sebanarnya ada banyak aspek yang dibincangkan dalam KKIM kan. Part info dalam Video Si Ka Lang pun dah cukup baik mengambarkan KKIM

       
  4. Lepak Santai di Kedai Kopi IM | SIKALANG.COM06/30/2011 at 11:44 pmReply

    […] Lagi post mengenai Kedai Kopi IM di sini http://www.happysus.com/kedai-kopi-im/lepak-cafe-baru-di-facebook-kedai-kopi-im […]

     

Leave a Reply


*

CommentLuv badge