Mengenal Maksud Google Dance

Ramai yang bercakap tentang google dance.  Saya pun mencari-cari apakah maksud Google dance.  Bila saya baca buku Google page rank and beyond saya memahami maksud Google dance.  Google dance bermaksud ranking website page kita turun naik tidak menantu dalam masa tiga.  Ini berlaku apabila Google membina semula ranking  dan keputusan daripada perubahan ranking website  SERP menjadi tidak menantu selam beberapa hari.  Ramai percaya Google membuat kemaskini Page rank Google setiap sebulan sekali.  Google tidak pernah mengumumkan bila ia membuat kemaskini Page rank.  Google pada tahun 2002 merujuk Google Dance seperti photo majlis Party Google.

Photobucket

Google Dance Tool

Google Dance Tool dikatakan mempunyai 90 jenis tool.  Bagaimana ia berfungsi? Tool ini akan akan menghantar maklumat tentang kandungan website ke tiga server utama server Google iaitu www.google.com, www1.Google.com dan www3.Google.com. yang ramai percaya digunakan sebagai server ujian.  Ini akan menyebabkan ketiga server 3 mencatatkan 3 set top ranking dalam chart.  ketiga-tiga senarai tidak menunjukkan apa-apa perbezaan yang besar.  Semasa update dilakukan oleh google bacaan SERP menjadi tidak menentu.

Matt Cutt juga ada menerangkan tentang Google telah berhenti membuat update yang menyebabkan Google dance setiap bulan.  Ia membuat update berdasarkan keperluan. Contohnya Google Dance Panda dan Google dance penguin.

 

Perubahan Algorithm yang berlaku sekarang adalah setiap minit, hari atau sehingga beberapa kali sebulan.  Antara perubahan Algorithm yang berlaku adalah ditunjukkan dalam image  infographic dibawah

 

 

Photobucket

Lepas baca jangan lupa share dengan kawan-kawan di facebook atau twitter.

Penerangan terbaik tentang Google dance diberi oleh Sifu SEO, Danny Sullivan

No comments yet.

Leave a Reply

*

CommentLuv badge