Ramai Otai SEO menyatakan Nagative SEO expedia.com

Category : Kajian Website
Ramai Otai SEO menyatakan Nagative SEO expedia.comby happysuson.Ramai Otai SEO menyatakan Nagative SEO expedia.com  Expedia, Inc. (Expedia) adalah adalah sebuah online travel company yang mempunyai portal expedia.com. Ia adalah portal yang memberi servis seperti 145,000 hotels in 200 countries, 300 airlines, packages, rental cars, cruises, servis destanasi dan ativiti. Saham expedia.com jatuh kerana 25% carian Google hilang. Kalau dulu website yang telah ada authority macam expedia.com ini tidak […]
 

Expedia, Inc. (Expedia) adalah adalah sebuah online travel company yang mempunyai portal expedia.com. Ia adalah portal yang memberi servis seperti 145,000 hotels in 200 countries, 300 airlines, packages, rental cars, cruises, servis destanasi dan ativiti.

Saham expedia.com jatuh kerana 25% carian Google hilang. Kalau dulu website yang telah ada authority macam expedia.com ini tidak kena kesan algorithm Google tetapi kini tidak ada website yang kebal. Beberapa portal berita terkenal menyebut tentang expedia.com ini.

 

expedia.com.my

 

Saya untuk membincangkan tentang Nagetif SEO. Anda boleh baca di sini

 

Apa itu Nagetif SEO?Apa itu Nagetif SEO?

 

Ia adalah apabila company menggunakan teknik usang yang memberi signal yang dikatakan memberi backlink yang berkualiti rendah.

 

Teknik berkualiti rendah ini memang tidak dapat digunakan lagi.  Kalau nak gunakan  teknik SEO berkuliti rendah pasti  akan memudaratkan site.

 

Satu contoh adalah seperti link dari template sesuatu website.

Apa itu Nagetif SEO?

Sedih kerana tidak dapat muka satu google. Tengok orang tua ini. Hah…..

Anda boleh baca sendiri dalam post yang telah dikaji tentang link yang tidak natural oleh linkresearchtools.com.  click disini

 

 

Banyak website yang mempunyai  nama besar dan dikatakan ada authority telah menghadapi kejatuhan dalam trafik. Joshua Steimle telah menggunakan tool seperti Google Webmaster Tools, Open Site Explorer, Fresh Web Explorer from Moz, MajesticSEO dan Link Research Tools untuk mengesan perubahan trafik ini.

Saya menggunakan similarweb.com untuk menganalisa apa yang berlaku.  Saya tidak nampak apa-apa kesan pada website ini bila menggunakan tool ini.

Forbes contributor, Joshua Steimle, wrote about Expedia, Negative SEO and Google Penalties last week. Christoph C. Cemper, founder of LinkResearchTools who covered the Expedia penalty, disagrees with Joshua and here’s his response.

Tool yang baik untuk mengesan perubahan ini adalah menggunakan tool di atas di sarankan oleh linkresearchtools.com

 

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

Leave a Reply


*

CommentLuv badge