SEO Mee Maggie

Category : SEO Google
SEO Mee Maggieby happysuson.SEO Mee Maggie  Apakah  SEO Mee Maggie?   SEO Mee Maggie adalah istilah yang saya nak gambarkan kepada mereka yang robust bila mereka dapati website mereka disingkirkan dari Google Search. Panic. Apa yang mereka buat adalah buat backlink. Adoi. Kalau jadi macam tu jangan panic terus buat backlink. Backlink yang dibuat tidak berkuliti. Kita kena ingat kalau […]
 

Apakah  SEO Mee Maggie?

 

SEO Mee Maggie adalah istilah yang saya nak gambarkan kepada mereka yang robust bila mereka dapati website mereka disingkirkan dari Google Search. Panic. Apa yang mereka buat adalah buat backlink. Adoi. Kalau jadi macam tu jangan panic terus buat backlink. Backlink yang dibuat tidak berkuliti. Kita kena ingat kalau buat backlink jenis masukkan url dan keyword serta post submit. Mudah nya buat backlink jenis ini.  Saya harap pembaca blog saya ini tidak berbuat seperti yang saya gambarkan sebagai SEO Mee Maggie.

 

Semua pemilik web site nak naik sesuatu keyword dengan segara. Nak cepat tapi tak tahu apa yang diperlukan untuk berada di muka satu Google. Saya nak kata di sini adalah ia boleh dilakukan. Syarat utama ialah seperti dinyatakan dibawah:-

 

1. Website Authority tinggi. Berapa tinggi yang ada perlukan adalah bergantung kepada keyword yang anda nak bersaing. Sebaiknya guna Moz tool check url anda. Kalau 30 Domain Authority sudah molek benar tu.

 

2. Page Authority. Ini ramai yang tidak faham. Kalau sesuatu url page dibaca secara berasingan dengan domain url. Kalau kita lihat di Google antara page blog dan domain url dimuka satu Google kedua-dua ada peluang naik.

 

3. Kandungan website. Website yang baik pada google adalah website yang ada cukup page serta text juga ada. Bahagian about us,contact us, syarat-syarat dan lain kena di sediakan.

 

image
Saya saja nak letak keratan akhbar dari Utusan Malaysia di sini.

 

Kalau nak no.1 digoogle

 

1. Struktur site kena diolah dengan baik. Saya nak anda tengok website wiki. Lihat struktur anchor text.

2. Backlink. Ramai yang tahu backlink penting. Ramai yang tidak tahu link mana ya bernilai pada Google.

3. Isu duplicate content. Ini isu yang kritikal, kalau nak elak dan anda tahu post anda duplicate, jangan bagi Google index dan no index and no follow.

Ini adalah post yang berkaitan

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

Leave a Reply


*

CommentLuv badge