Step by step Cara membuat kajian keyword

Category : kajian Keyword
Step by step Cara membuat kajian keywordby adminon.Step by step Cara membuat kajian keyword  Kenapa kajian keyword penting sebelum meletakkan keyword dalam meta tag kita dan menggunakannya untuk minisite atau blog.  Kita boleh membuat anggaran berapa kita dapat dari Keyword yang akan kita gunakan. Ia juga akan memberi anggaran keuntungan yang kita akan dapat. Saya telah membuat kajian keyword untuk target contoh keyword saya adalah “torrent”. Saya menggunakan perisian […]
 

Kenapa kajian keyword penting sebelum meletakkan keyword dalam meta tag kita dan menggunakannya untuk minisite atau blog.  Kita boleh membuat anggaran berapa kita dapat dari Keyword yang akan kita gunakan. Ia juga akan memberi anggaran keuntungan yang kita akan dapat. Saya telah membuat kajian keyword untuk target contoh keyword saya adalah “torrent”. Saya menggunakan perisian Excel untuk kajian ini. Nak tengok. Hasil kajian keyword  ini anda boleh download pdf.

download contoh : click here

Sekarang saya akan tunjukan step by step.

1.  Masuk dalam guna links ini  adword. Gunakan Advanced options.  Pilih negara yang nak dipasarkan. Pastikan anda pilih > lebih atau sama 50,000 carian sebulan. Okey tekan search.

2.  Banyak pilihan targeted keyword kita. Okey sekarang. Pilih button keyword. Kemudian download file csv for excel.

3. Buka  keyword file csv yang telah anda dapat dari adword ke dalam Excel.

4. Sekarang Copy file ini. Right click here.

Kajian keyword


Note: Setelah isikan form di atas, anda kena confirm di dalam email anda sebelum menerima password untuk masuk ke protected web page dan disini anda boleh download fail excel dan video penerangan.

5. Sudah  copy. Masukkan keyword anda dan monthly keyword search. Anda akan tahu anggaran keuntungan yang anda akan dapat. Berbaloi tidak keyword tersebut.

Note : saya anggarkan Keuntungan kasar adalah $20 dengan satu click $0.06

Keyword Effective Index (KEI) adalah cara untuk mengukur dan membandingkan penggunaan kata kunci yang berbeza berdasarkan kedudukan dan keuntungan atas pelaburan atau return on investment (ROI).

Review formula untuk mengira KEI. Satu rumusan untuk KEI adalah 

Print Friendly
admin

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau happysus's Google Profile

Related search

  No internet connection No internet connection

Related Posts

2 Responses

 1. 4 On-page Camna nak letak keyword dalam blog — Cara Buat Blog Sendiri01/12/2012 at 10:53 pmReply

  […] kita.  Saya yakin anda sudah pasti ada keyword yang hendak disasarkan. Adakah anda berpuashati memilih keyword yang anda nak sasarkan.  Saya juga ada post cara nak buat keyword dalam blogspot. Algorithms enjin […]

   
 2. 6 Langkah-langkah buat SEO blog untuk perhatian webmaster — Cara Buat SEO Blog Sendiri02/23/2012 at 9:40 pmReply

  […] 5.  Step by step Cara membuat kajian keyword […]

   

Leave a Reply


*

CommentLuv badge