Update Panda 4.0 Blog Komen Spam

Category : Google Update
Update Panda 4.0 Blog Komen Spamby happysuson.Update Panda 4.0 Blog Komen Spam  Blog Komen  Update Panda 4.0 Komen Blog Spam  Kalau kita tak kawal komen yang masuk kita akan terima beratus komen masuk ke blog.  Paling parah apabila kita buka auto approvel sesuatu komen. Upadate Panda 4.0 ini dijangka telah dilancarkan pada 17 Mei 2014 lalu.  Kalau kita lihat pada  algoroo.com kita akan melihat perubahan yang ketara pada […]
 

Blog Komen  Update Panda 4.0 Komen Blog Spam  Kalau kita tak kawal komen yang masuk kita akan terima beratus komen masuk ke blog.  Paling parah apabila kita buka auto approvel sesuatu komen.

Upadate Panda 4.0 ini dijangka telah dilancarkan pada 17 Mei 2014 lalu.  Kalau kita lihat pada  algoroo.com kita akan melihat perubahan yang ketara pada 17.5.2014 lalu. Kalau kita lihat kebanyakan warna kuning adalah update Google

Update Blog Komen Google Panda 4.0

 

Apa kata Matt Cutts -Panda 4.0 Blog Komen

Matt Cutts telah menyatakan bahawa Google telah membuat update untuk mengistiharkan perang kepada “Very Spammy Queries” . Komen yang dibuat menggunakan tool komen seperti scrapebox telah memberi kesan kepada blog tersebut.  Ini kes tidak pandai nak guna scrapebox. Kita tahu bahawa kalau nak komen kita hendaklah bagi komen yang berkaitan dengan apa yang ditulis di atas. Kebanyakan komen melampau ini adalah dari website prono dan website yang di definasikan sebagai website spam website.

Google Panda 4.0 update terkini Blog Komen

Apa kata searchengineland.com tentang Blog Komen Panda 4.0

 

Searchengineland.com adalah site yang sering member update terkini tentang perkara ini. Ada dua post yang bagus. Menurut  Searchengineland.com update tentang Spammy Queries Ini dinamakan Payday Loan Algorithm.  Ia berlaku pada 11 June 11 2013 tahun lepas.  Kini update baru adalah melibatkan algorithm yang lebih kemas dan canggih melihat pelbagai aspek dalam komen spam melampau ini.

 

Apa yang harus anda buat Blog Komen

 

Anda install plugin Akismet .  Plugin ini bagus. Mudahkan kerja kita menapis komen komen yang spammer ini.  Kalau tidak mahu orang komen maka tutup saja. Atau anda boleh setting discuss komen dalam wordpress. 

 

Print Friendly
happysus

Author: 

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

Related search

  No internet connection No internet connection

One Response

 1. happysus Author

  happysus06/02/2014 at 7:49 amReply

  Google Panda 4.0 ini adalah untuk menangani Spam komen. Spam komen ini biasa dilakukan oleh mereka yang menggunakan tool seperti scrapebox. Mereka ini sama ada masih tidak tahu SEO atau tidak kisah kesan anti-spam komen oleh Google. Atau mereka ini telah diupah untuk buat link yang spam dalam fiverr.com. Kalau nak cuba spam masuk cuba buat satu title “senuke.com” dalam title post. Index post, kamu akan tengok banyak spam akan masuk. Jadi sebelum buat spam mereka akan scan Google cari keyword tertentu yang boleh bagi follow link dan auto approved comments boxs.

  Maksudnya kalau kita buka orang nak buat komen suka hati ini akan memberi kesan kepada blog. Kalau kita tak buka susah oeang nak komen.
  Hero Borneo dah install Akismet kalau guna wordpress. Plugin Akismet ni memang bagus untuk tapis spam komen.

   

Leave a Reply


*

CommentLuv badge