kajian KeywordTrafik blog

7 Tips Traffic Percuma dari image source

Saya ingin kongsikan kenapa kita bagaimana letak imege dalam post supaya mendapat traffic ke blog secara percuma. Jangan letak sebarangan. Kena ada steategi tarik trafic. Caranya tidak lah susah. Cuma kita kena buat sikit kerja. Enjin carian menerima banyak carian image sehari terutama yahoo dan google. Di dalam bagaian carian image sekiranya mereka pilih image kita maka automatic blog kita akan mereka buka. Contoh seperti dibawah. Image almaunah mendapat carian yang tinggi dari yahoo image source

traffic-percuma-image-source

traffic-percuma-image-source

Saya mendapat traffic percuma untuk image source di atas ini. Blog saya happysus.blogspot.com bukan nya saya selalu sangat update. Tapi hari-hari trafficnya okey. Dapatlah sikit adsence click.

1. Savekan image ikut targeted keyword kita.  Di dalam title, alternate text, caption, decription masukkan keyword yang kita target.

traffic-percuma-image-source

traffic-percuma-image-source

3. Letakkan nama blog pada image anda. Anda boleh guna faststone capture atau photoshop, jika tiada guna saja powerpoint anda.

4. Saiz image – kita kena gunakan saiz image kurang dari 600 x400 (maksimum). Jangan gunakan image lebih dari ini. Sebaiknya jika kita nak blog kita kemas gunakan image source 560×380.

5. Pastikan anda sudah membuat indexing dalam yahoo, google dan bing.

6. jangan lupa tag keyword yang nak kita gunakan.

7. Bold kan keyword anda.

Note: Carian image  source 90,500 (kenapa saya guna keyword ini.)

 

One Response

  1. jengkol

Leave a Comment

*

CommentLuv badge