Kajian Websitetiptool

Adakah URL shortener Meningkatkan SEO

Ini adalah persoalan yang menarik. Saya akan cuba dapatkan apa yang otai SEO seperti Danny Sullivan, Andy Johns dan   Dany Bui kata tentang adakah shortening url atau pemendek url ini boleh meningkatkan SEO.

Adakah URL shortener Meningkatkan SEO

1# Danny Sullivan, Editor-In-Chief, SearchEngineLand.com.

Menurut Danny dia tidak pernah melihat apa-apa kajian tertentu yang menunjukkan bahawa ada nilai SEO tertentu dalam pemendek url. Katanya lagi, akan tetapi terdapat beberapa sebab untuk mempertimbangkannya.

Pertama, Jika kita membuat redirect 301 maka kita akan memastikan bahawa kredit yang di sebut setengah orang link juice akan mengalir kepada anda untuk tujuan SEO. Seterusnya, link redirect 301 akan membantu untuk memastikan bahawa jika ada pihak ketiga boleh mengambil link ini untuk manufaat mereka. Jadi ini akan memberi kelebihan kepada kita untuk menyimpan link yang mati atau error 404 dan mengambil alih aliran trafik. Itu masih kerja yang berat dan anda mungkin mendapati sukar untuk mengesan dan mencipta semua URL. Tetapi, sekurang-kurangnya anda mempunyai peluang.
Contoh disini adalah link yang mati dalam website wiki.

Selain itu, menurut Danny lagi ada beberapa nilai jenama / amanah atau autority yang berlaku apabila anda menjalankan URL anda sendiri – yang seterusnya mungkin akan mendapat lebih ramai orang untuk membuat keputusan untuk tweet URL, yang seterusnya menghasilkan beberapa faedah SEO.

Akhirnya, perkhidmatan seperti http://Bit.ly Pro baik boleh menukar URL dipendekkan kepada jenama anda sendiri, yang saya fikir lagi menjana beberapa autority

 

2# Andy Johns, SEO untuk Facebook, Twitter dan Quora

Menurut Andy Johns URL shorteners berkaitan SEO dalam tiga cara berikut:

1. Pengguna biasanya lebih suka untuk berkongsi url cantik yang pendek lebih daripada panjangl. Adam telah melihat data secara langsung daripada laman web yang dia telah bekerja sebelum ini dan tahu ada juga SEO lain juga telah melihat keputusan yang sama. Oleh itu adalah penting untuk kita perlu mengambil kira URL yang dipendekkan cara mesra pengguna dan menggalakkan mereka untuk berkongsi link di seluruh web. Dan mendapat pautan luar adalah teras kepada SEO.

Lihatlah halaman produk Zappos sebagai contoh: http: //www.zappos.com/tommy-baha … Tatal Di bawah imej produk yang anda akan notis kotak dengan url kecil zapp.me. Itulah cara Zappos ‘untuk menggalakkan orang ramai untuk membuat link ke laman produk mereka melalui mudah berkongsi, url dipendekkan.

2. Pastikan shorteners yang menggunakan 301 pengubahhalaan 301s dilulus PageRank. Sesetengah shorteners membuat kesalahan dengan menggunakan 302 pelencongan (yang tidak mengalir PageRank).

3. Satu masalah dengan shorteners walaupun adalah ia boleh menggelapkan trafik perujuk anda. Jika link dipendekkan menggunakan 301 pengubahhalaan, pelayar pelanggan akan mengekalkan laman web perujuk asal serta authority; iaitu anda mungkin mempunyai pelbagai macam jenis pelawat masuk daripada pautan dipendekkan. Mencari-cari perkhidmatan Trek dipendekkan url jika anda akan menggunakan mereka banyak supaya anda mempunyai statistik penggunaan ke atas mereka. Alat seperti bit.ly yang cukup terkenal di kalangan pengguna Twitter gemar yang mahu untuk mengesan penggunaan URL kecil.

 

3# Dany Bui, Pengurus Pemasaran Online di Conative Business Inc.

Pada pendapat Dany Bui, URL dipendekkan menggalakkan orang ramai berkongsi link. Ia meningkatkan jumlah link kembali ke domain, dan ya, ia boleh meningkatkan SEO. Walau bagaimanapun, memendekkan link tidak dapat menahan domain atau kata kunci anda oleh itu ia bukan cara yang kukuh untuk meningkatkan SEO. Patut menggunakan servis dipercayai seperti http://Bit.ly

Sebagai kesimpulan, salah satu objektif utama Vanity URL ialah untuk menarik balik identiti jenama di web sosial. Contoh zapp.me adalah contoh yang baik, kerana ia membolehkan jenama untuk membezakan secara kreatif.

HootSuite menawarkan pelbagai URL yang lebih pendek melalui platform http://Ow.ly, yang membolehkan mereka untuk mengesan klik mereka melalui statistik dalam tweet dan jawatan lain, menghubungkaitkan selain statistik dengan Google Analytics.

 

Post di atas menunjukkan pemendek url tidak boleh meningkatkan SEO.  Kepada yang belum menyertai Contest Review Lynk.my 2015 sila berbuat demikian.

Print Friendly, PDF & Email
Adakah URL shortener Meningkatkan SEO 1

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

4 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.