backlinks

Apakah Strategi membuat link selepas Google mengemaskini Penguin 2014

Bagaimana anda, atau syarikat anda, bertindak balas kepada update terbaru Penguin 2014 Google Algoritma?

Buat analisis laman web anda.  Apa yang perlu dilihat adalah dengan mengenalpasti kalau ada sesuatu yang menghalang Google mengindeks laman web anda.  Jika  webmaster mencipta link rediect dan masih mengadu banyak tentang laman web mereka yang deindexed. Menganalisis semua link yang anda telah mencipta. Ini boleh agak mencabar, terutamanya jika anda menjalankan sebuah laman web yang besar dan popular. Walau bagaimanapun, dengan menggunakan alat-alat backlink explorer seperti Majestic, anda boleh dengan mudah melihat jika anda mempunyai link spammy menunjuk ke laman web anda. Jika anda mendapati apa-apa, sila hubungi webmaster di laman-laman web dan cuba untuk menghapuskan mereka.

PENGUIN UPDATE 2014 OKTOBER

Membina link selepas Penguin 2014

Google Algoritma selepas Penguin 2014 bermakna mendapatkan link melalui strategi yang lebih fokus kepada pengguna daripada enjin carian – seperti menghasilkan dan mempromosikan kandungan hebat,  terlibat dalam komuniti mengikut niche anda, hadiah percuma dan promosi, dan lain-lain.  Pada bulan Julai, Matt Cutts mengesahkan bahawa link masih cara terbaik untuk Google untuk mencari kesesuaian sesuatu website. Pembinaan link masih salah satu faktor yang paling penting untuk memperbaiki ranking dan keterlihatan anda dalam enjin carian.

Jika anda tertanya-tanya tentang cara yang terbaik untuk membina link, mula memberi tumpuan kepada cara terbaik untuk membina baik,\S

  1. Saya bincang dalam post link kualiti  saya yang lalu. Ada dua rujukan yang baik What is link building moz.com dan Bagaimana Periksa Yang Link Bolehkah memudaratkan Kedudukan Laman Anda.
  2. Link perlu bernilai kepada pembaca Pembaca harus cenderung untuk klik pada link
  3. Link hendaklah yang diletakan di dalam post di atas sebuah laman web yang yang sekurang-kurangnya berkaitan dengan anda link perlu pada laman yang mempunyai kandungan yang relevan ke halaman yang anda menghubungkan.  Anchor text hendaklah tidak mengandungi Keyword utama.  Apa yang saya maksudkan adalah kandungan kedua-dua post yang berhubungan hendaklah menjawap permasalahan yang kita ingin nak maklumkan bukan perkara yang tiada kaitan.
  4. Dengan tumpuan kepada kandungan yang berkualiti dengan menggunakan pelbagai teknik hubungan Social yang sedia ada.
  5. Strategi yang akan sentiasa fokus mendapat link secara organik dengan  memberi tumpuan kepada kualiti dan nilai kandungan anda supaya orang akan menghubungkan kepada anda. Contoh jika saya dapat sesuatu artikel itu sesbuat untul group G+ saya maka pasti saya akan share.
  6. Memberi tumpuan dengan teknik topi putih akan sentiasa membantu dalam mendapatkan dengan kedudukan yang betul dan juga tidak mengalami mana-mana senario negatif yang berlaku semasa kemas kini.
  7. Populariti baru muncul dalam media sosial masih hidup subur membawa input yang lebih besar walaupun kita mempunyai kemas kini yang berpanjangan
  8. Penyertaan tetap dalam Q & A laman web seperti forum, ask.com, Quora, Yahoo Answers, Wiki Answers, untuk social media Facebook, Twitter, Google +, LinkedIn.  Ini akan membina signal authority kembali ke website anda.  Jangan lupa bagi link yang boleh memberi penyelesaian masalah di dalam website anda. Jaga bounce rate page tersebut.  Monitor dengan Google Analytic.
  9. Elakkan menggunakan anchor text yang spesifik keyword yang anda nak target.

Asas Mudah membuat link era Penguin New Update 2014

Jawapan yang selalu dibagi oleh pakar SEO adalah kekal relevan. Kerelevanan kepada pembaca bermaksud perkaitan dengan kandungan, perkaitan ke laman web anda. Semua perlu relevan dengan apa yang anda lakukan. Jika tidak berkaitan, jangan memberi link. Pastikan link yang anda sedang bina dan memberi kepada orang lain berkaitan dengan apa laman anda.

Print Friendly, PDF & Email
Apakah Strategi membuat link selepas Google mengemaskini Penguin 2014 1

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.