First page google

Artikel First Page Google

Artikel First Page Google

Tajuk ini menarik minat saya untuk berkongsi di sini. Perjumpaan dengan IMSARAWAK di Pustaka Negeri Sarawak pada 23 April 2011 telah berjaya diadakan. Saya telah berkongsi dengan rakan-rakan cara yang boleh digunakan untuk menempatkan Artikel First Page Google.  Menempatkan Artikel First page Google tidak lah susah untuk keyword yang kurang saingan dan website kita memenuhi syarat yang akan saya terangkan.

Google crawl engine, googlebot sekarang telah dipertingkatkan untuk menangani  banyak spam artikel yang ada di internet.  Kalau kita nak meletakkan Artikel First page Google ia satu cabaran kalau keyword banyak saingan.  kalau cara tidak betul pun tidak dapat Artikel first page google. Saya carangkan anda menggunakan  plug-in seperti  SEOPressor Keyword untuk memudahkan kerja anda.  Syarat utama Artikel First page Google adalah

  1. Website yang kita hendak guna mestilah website yang telah matang. Maksud saya matang dari segi usia website dan banyak artikel dalam website ,
  2. Page ranking website,
  3. meta tag  dan
  4. susun atur artikel dalam website.

Cara mempastikan Artikel First Page Google

Memang sukar nak meramalkan cara googlebot membuat crawl dalam artikel kita. Ini telah dibincangkan oleh ramai pakar SEO. Mereka sering menyatakan google ada 200 faktor yang boleh memberi First Page Google.  Ini menjadi perdebatan SEO’s guru. Ada yang menyatakan ia tidak wujud ada menyatakan ia wujud.  Saya belum baca satu kajian yang dibuat untuk mengesahkan perkara ini.

Maaf saya bukan guru atau pakar.  Saya cuma suka menkaji dan meniru cara dan keadah  yang digunakan oleh website utama top SEO contohnya seomoz.org dan squidoo.com lakukan untuk menempatkan artikel first page google. Saya dapati kekuatan penting adalah susun atur kandungan website page dan  kekuatan html tag heading dalam 2 blog di atas. Mereka mempastikan mereka meletakkan keyword pada heading tag ini. <h1></h1>, <h2></h2> dan  <h3></h3>.

Keadah yang saya cuba tidak semestinya berjaya untuk semua website.  Apa faktor yang boleh memberi kelebihan kepada artikel kita menjadi artikel First Page Google? Ada yang bertanya,  kenapa bila mereka post artikel menggunakan keadah ini tidak berjaya. Faktor seperti usia website dan banyak artikel dalam website , Page ranking website, loading time, template, meta tag  dan susun atur artikel dalam website kena di ambil kira.  Sekiranya anda nak meletakkan Artikel first page google  maka cari lah laman web terbaik anda.  Cara yang saya tunjukan dalam masa 1/2 jam saja artikel yang saya tulis telah berada pada first page google.  Cara ini tidak semestinya berjaya kepada semua lamanweb. Satu lagi masalah adalah bagaimana nak mengekalkan artikel First page google.

cara buat artikel first page google

cara buat artikel first page google

Artikel First Page Google – Mengenalpasti Keyword

Artikel First page Google yang kita tulis boleh berada first page jika kita membuat kajian dan permerhatian berikut. Contohnya.

1.  Kajian Keyword Strategi Pemasaran

Kedudukan No.1 dan No.2 menggunakan  artikel First page Google pdf di upload di lamanweb scribd.com. Ini sudah pasti out -No..No boleh dikalahkan.

Okey No3, No4, No5. Mempunyai Page Authority (PA) dan Domain Authority (DA) yang agak tinggi.  Ini tidak mengambarkan tepat 100%.  Dalam No4, ia merupakan page yang mengambarkan koleksi artikel seperti auto directory. Artikel No 3 lebih mengambarkan artikel yang mungkin dicari.  Google suka pada artikel seperti No3. Step by Step artikel yang tersusun dengan Nombor. nampak kemas dan maklumat yang releven.

1. Semua tajuk artikel First page Google di bawah menggunakan keyword utama sebagai tajuk.
2.  Ayat pertama ada keyword utama dan ayat terakhir sebelum titik ada keyword utama.
3. Ketiga-tiga web di bawah tidak mempunyai nama domain strategi pemasaran. Secara lojiknya boleh masuk di antara ketiga-tiga website ini.
4.

No3

Artikel First page Google

No4

Artikel First page Google

No5

Artikel First page Google

First Page Google – kegagalan Template

Saya telah mencuba membuat permerhatian artikel yang sama dalam laman web ini jatuh ke muka 3 search Google dari First Page Google apabila saya menukar template yang saya gunakan. Persoalan ini yang sukar saya jawab. Apabila saya tukar baik template kepada asal, artikel itu kembali ke first page google. Saya telah membuat testing loading time menggunakan tool “Monitor tab” masa loading kedua-dua website sama. Kesimpulan yang boleh saya buat adalah template juga boleh mempengaruhi artikel First Page Google.

Artikel First page Google -Page ranking

Adakah page ranking boleh mempengaruhi First Page Google. Googlebot boleh mengesan kepentingan sesuatu webpage. Semakin banyak orang refer, komen dan like di Facebook maka semakin relevan lah page tersebut. Ini juga membantu page ranking.

Permerhatian saya jika sesuatu blog berada pada PR2 ial boleh mengatasi blog yang ada di PR4. Cuba anda “search keyword “perniagaan internet”
Artikel first page google

SEOPressor- Aug Aff Contest, 9 Gadgets up for grab + 70% Comms!

Powering 2.5mil+ WordPress Pages Now! SEOPressor simplifies On-Page SEO and helps Skyrocket your website into major Search Engines.

Artikel yang berkitan Artikel First Page Google

 

Print Friendly, PDF & Email
Artikel First Page Google 1

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

2 Comments

  1. poji

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.