SEO first page google memerlukan tindakan anda?

Banyak modul latihan SEO first page google yang khusus untuk membantu orang-orang yang bukan teknikal. Panduan asas SEO ini  memberi asas permulaan kepada anda tentang asas SEO. Ramai juga lebih suka untuk membayar ratusan malah beribu-ribu ringgit/ dollar  untuk mengupah seorang profesional untuk membuat SEO first page google. Terdapat banyak sumber-sumber yang mengajar kita bagaimana untuk melakukan pengoptimuman enjin carian untuk SEO first page google. Kalau kita dapat membezakan dan faham menggunakan on page seo dan Off page SEO anda telah dikatakan sudah ada pengetahuan tentang SEO.

Ada Internet Marketer yang telah saya bantu. Ramai mereka adalah member facebook Kedai Kopi IM. Saya memberi personal Couching percuma kepada mereka.

firstpage google

Saya dapat bantu mereka kerana mereka berusaha untuk mendapat apa yang mereka mahu. Saya bagi jalan dan cara tindakan mereka sendiri yang lakukan.  Saya memberi penekanan kepada cara membuat entry seo first page google. On page blog mereka dan penekanan samaada blog mereka boleh diindex oleh google atau tidak. Orang kata makin banyak kita memberi makin banyak kita dapat. Contoh dibawah bro Syukri Tahir dapat muka depan google setelah buat homework yang saya bagi. Habis ke tidak tugasan yang saya bagi. Tapi apa yang penting di berjaya melakukan sendiri SEO first page google.

first page google seo

Tahniah, DEyn Xp dia juga mendapat muka depan google baru-baru ini.  Saya harap mereka berjaya menggunakan teknik yang saya kongsikan dengan mereka.  Sebenarnya saya juga belajar dari mereka teknik dan trick perkongsian lain yang sama-sama memberi nilai tambah sesama kita.

seo first page google

Persoalannya berapa cepat boleh kita mencapai SEO first page google  ini.  Ia bergantung kepada googlebot (google) dan Yahoo Slurp(yahoo) atau robot search engine crawl dalam blog kita.

1) Kalau anda nak periksa blog wordpress anda anda kena pergi ke cpanel

2) Awstats
3) Pilih website pilihan anda.
4) Robots/Spiders visitors
5) Full
Robots Spiders visitors

Banyak lagi persoalan lain yang bermain dek minda blogger ini.  Jadi kenapa mengupah seorang pakar apabila anda boleh melakukannya sendiri tanpa apa-apa bayaran? Saya senaraikan beberapa soalan untuk membantu anda membuat keputusan jika anda akan hendak melakukannya sendiri  atau meninggalkan kepada pakar-pakar untuk mengoptimakan laman web anda.

1. Masa  untuk melakukan SEO first page google anda sendiri?

Semua orang berlumba-lumba mendapat rank #No1 di Google. Kita semua tahu bahawa untuk mendapat No satu di google memerlukan berbulan usaha yang membosankan. Adakah ini betul-betul cara terbaik untuk melabur masa anda? Atau akan anda lebih mempunyai seseorang melakukannya supaya anda boleh melakukan perkara-perkara lain?

2. Berapa cepat yang anda mahu sampai ke No 1 di Google?

Baiklah, mungkin tidak dengan serta-merta pada halaman pertama Google. Jika anda seorang newbie, mereka yang profesional sudah tentu boleh membawa anda ke muka depan Google dengan lebih cepat daripada anda. Pertimbangkan masa kajian dan mungkin banyak percubaan dan kesilapan untuk menangani. Kalau tahu teknik SEO first page google masalah ini tidaklah susah.  Keyword local Malaysia, kalau kita rajin buat kajian dengan teknik yang saya kongsi dalam video saya. Tidak susahkan. Menggunakan tool free di internet juga boleh melakukan kajian keyword.  Apa yang penting kita hendaklah tahu langkah-langkah yang harus menjurus kepada SEO first page google.

3. Teknik black Hat adalah satu kesilapan?

Bayangkan seorang newbie yang mencuba teknik SEO Black Hat yang dia belajar. Try and error. Masalah dengan cuba sesuatu daripada diri anda, jika anda membuat kesilapan yang mengakibatkan Google menghukum laman web anda, ia boleh mengambil beberapa bulan untuk membatalkan!

4. Apakah No 1 di google benar-benar menguntungkan ?

Kita mahu No 1 di google kerana adalah cara untuk mendapatkan trafik ke laman web kita. Kadang-kadang, SEO bukan cara terbaik untuk melakukannya. Terbuka kepada kebarangkalian yang berada di atas Google tidak akan membantu anda mencapai matlamat perniagaan anda. Seseorang pakar akan memberitahu anda dan mencadangkan alternatif yang lebih berdaya maju. Fan page facebook juga satu alternetif yang ada sekarang.

5. Adakah  laman web anda mesra SEO?

Banyak web designer mempunyai idea-idea yang tidak betul mengenai apa yang hendak mereka untuk membuat laman web yang benar-benar mesra SEO . Kadang-kadang mereka mendatangkan lebih banyak mudarat daripada kebaikan. Membaiki website supaya mesra SEO memerlukan banyak kerja kepada webmaster.  Berat bagi newbie, memikirkan penyelesaian masalah apabila kita tidak pasti adakah website kita akan di index google.

Berikut adalah apa yang saya fikirkan: Anda hampir pasti lebih baik membayar profesional untuk melakukan SEO untuk anda jika anda mempunyai pendapatan baik dari internet. Jimat masa. Jika anda suka eksperimen dan jika anda mempunyai masa, maka mungkin anda boleh memberikan mereka modul latihan pukulan. Ini dapat menjimatkan bulan bekerja keras! Dengan seseorang yang mengendalikan aspek perniagaan anda, anda boleh mengarahkan tenaga anda ke arah aktiviti yang lebih menguntungkan.

Print Friendly, PDF & Email
SEO first page google memerlukan tindakan anda? 1

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.