Cara buat backlink power guna pdf ebook percuma dan install pdf

Post ini adalah khas untuk jefry yang bertanya kepada saya dalam post saya tentang .  Backlink ini adalah link yang dibuat merujuk kepada website kita atau post dalam website kita.

cara buat pdf

 

Tajuk di atas memang menarik.  Salah satu keadah backlink yang saya gunakan.  Sebenarnya saya telah kesan ada backlink masuk dari pdf ebook yang saya upload dalam server happysus.com. Saya dapat satu salinan word tentang Skrip mc  perkahwinan dan saya upload dalam server saya.  Kalau anda taip skrip perkahwinan atau Skrip mc  perkahwinan anda akan dapat melihat pdf saya No 1 Google.  Bayangkan saingan cukup tinggi, 138,000 dan kita bagi free.  Saya yakin kalau kita bagi pdf bagus maka kita akan dapat backlink yang baik dan percuma.

 

 

Photobucket
 

Semua ini berlaku dengan cara tidak sengaja.   Saya periksa dalam tool spy yang saya guna ia menunjukkan ada backlink keluar dari pdf yang saya share.  Bagaimana ia berlaku, katakan seorang suka dengan pdf yang kita share. Dia akan share dalam post mereka atau dalam komen mereka.  Oleh kerana  kita upload dalam domain  kita sendiri maka kita akan mendapat backlink yang percuma dari mereka siap dengan anchor text.

 

Cara install pdf dan cara buat file pdf

 

 

Ada dua cara yang saya guna untuk install pdf dalam ebook percuma yang saya buat.  cara pertama adalah dengan install pdf converter.   Pdf converter ini adalah software yang kita install dalam desktop dan pc kita.  Software ini adalah print pdf atau print secara maya.  Maksudnya kalau kita nak tukar word dokumen kita pdf adalah menggunakan software pdf converter ini.   Ada banyak software jenis ini dalam google search. Antara yangpernah saya guna adalah primopdf dan  pdf995.  Fungsi kedua software untuk install pdf ini adalah sama.

1.   Install pdf sofware

 

 

a) Apa yang kita lakukan adalah install pdf software. Install macam biasa.

 

Photobucket

 

b) Selepas itu buka word processer

 

Photobucket

 

c) Print primopdf

 

 

Photobucket
 

d) Create pdf

Photobucket

e) save pdf

 

Photobucket
 

f) upload pdf dalam cpanel di server website yang nak kita buat backlink.

Photobucket
 

download pdf seo npage sample

 

2) Keadah kedua adalah menggunakan Word processer

 

Untuk word processer vision Microsoft terbaru ia telah dibekalkan dengan save pdf.

 

 

Photobucket

Print Friendly, PDF & Email
Cara buat backlink power guna pdf ebook percuma dan install pdf 1

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

One Response

  1. portal kini

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.