(10 Free website )Cara membuat laman web percuma halaman web sendiri [update 2017]

Terdapat berjuta dan billion laman web percuma di dunia digital.

Internet sudah menjadi satu kemestian.

Tujuan buat laman web percuma adalah untuk memaparkan

  1. kerja,
  2. portfolio,
  3. menjalankan biz dalam talian,
  4. menyebarkan kandungan,
  5. interaksi visual
  6. dan sebagainya.

Laman web blogging percuma adalah rangkaian penerbitan dalam talian di mana anda boleh berkongsi, berinteraksi dan menerima maklumbalas.

Untuk blog bermakna, terdapat banyak laman web blog percuma untuk membantu anda memulakan blog anda sendiri.

Cara membuat laman web sendiri

Cara membuat laman web com dan cara membuat halaman web  percuma adalah menjadi keutamaan Newbie kalau nak ada laman web sendiri.

Kita boleh dapatkan secara percuma atau dengan sedikit bayaran.  Kalau anda tanya saya laman web percuma mana yang terbaik.  Jawapan saya tidak lain adalah blogger.com.

Bagi yang tengah mencari cara membuat halaman web  percuma blogger.com adalah peneraju kepada pembinaan  halaman web  percuma.  Kalau kita membuat halaman web percuma di blogger.com laman web kita akan menjadi contohnya.

http://namapilihan_anda.blogspot.com.

Saya ada buat post cara edit blogspot di blogger.com.  Setelah anda membina blog anda anda kena buat keyword dalam blogspot untuk menarik banyak trafik ke blog atau laman web percuma ada. Kebanyakan laman web 2.0 adalah percuma. Antara laman webs 2.0 yang baik adalah

Saya ke Google mancari apakah laman web percuma yang ada di Google. Saya senaraikan di bawah untuk keyword carian create free website

 

10 platform blog percuma

#1. sites.google.com

Cara membuat laman web sendiri sites.google.com

 

sites.google.com adalah pilihan untuk membuat laman web percuma. Anda boleh guna akaun gmail anda. Kalau belum <rel=”nofollow” a href=”http://gmail.com”>register sekarang.

 

cara buat blog percuma

 #2.  WordPress

wordpress adalah rangkaian laman web percuma  yang paling berpengaruh pada ketika ini. Ia membolehkan berjuta-juta penulis blog, penulis, peniaga, newbiz yang bercita-cita untuk membuat laman web secara percuma. Rangkaian blogging yang kuat memberikan akses kepada laman web ini untuk seumur hidup, tanpa sebarang caj sama sekali. Sebaik sahaja anda mendaftar, anda akan diarahkan untuk menerbitkan kandungan anda dalam masa 5 minit. Dengan tema percuma. WordPress telah menjadi platform kegemaran untuk blogging. Jika tidak, anda juga boleh memulakan blog yang dihoskan diri dengan hosting WordPress yang murah lagi menjimatkan wang.

#3. weebly – 

Dengan beberapa pilihan, Weebly menonjol sebagai platform berkualiti tinggi untuk blogger. Pemula boleh memilih pelan dasar asas untuk bermula. Anda boleh membuat laman web, e-kedai atau blog secara percuma.

#4. wix

anda boleh memulakan laman web anda sendiri. Wix memberi anda ruang kosong untuk membina kehadiran dalam talian dan membuat laman web yang menakjubkan. Sejumlah template adalah percuma untuk digunakan. Berjuta-juta blogger menggunakan wix di lebih daripada 180 buah negara.

#5. webnode  –  

Webnode adalah salah satu daripada platform e-dagang yang terkenal di seluruh dunia yang mempunyai komuniti penjual besar di negara kita.

WEBSITE PERCUMA

Jika anda mempunyai laman web di Webnode, sama ada dalam versi percuma atau tidak, ikuti langkah-langkah ini untuk menambah blog ke laman web anda dan memberikannya lebih menarik. Anda ada pilihan percuma atau berbayar.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menambah halaman baharu ke website anda dengan mengklik pada tab “page” yang muncul di bahagian atas website.

Kemudian pilih pilihan “Blog” dan klik butang “Pilih”

Pengguna Webnode hanya perlu mendaftar di laman web shipius.com . Sebaik sahaja anda memasang penyambung, anda hanya perlu mengakses panel kawalan Webnode dan dari bahagian pesanan yang sama, anda akan dapat menguruskan logistik dengan mudah dan cekap.

#6. Blogger – Blogger adalah laman web yang menggunakan lamanwebanda.blogspot.com. Apa yang menarik. Kalau di Malaysia ia akan automatik menggunakan blogspot.my.  Step menbuat bloh adalah seperti dibawah.

step buat blogspot

#7. webstarts.com

Sangat mudah untuk buat website. Banyak template untuk dipilih, Design yang responsif yang diperlukan untuk semua. Domain percuma dan hosting percuma, – Manakala  seksyen FAQ dengan lebih banyak vidoes tutorial

Keburukan jika tidak menaik taraf untuk Pro + jika anda mencari lebih baik, Tidak ada storan yang tidak terhad, Tidak diperlukan untuk FTP atau PC, Online Store hanya tersedia dengan pelan tahap yang lebih tinggi.

buat blog dengan free web builder

#8. jimdo.com

Jimdo adalah perkhidmatan hosting web. Jimdo menawarkan JimdoFree, perkhidmatan hosting web percuma, JimdoPro dan JimdoBusiness, kedua-dua perkhidmatan premium. Jimdo dikendalikan oleh Jimdo GmbH, sebuah syarikat yang berpangkalan di Jerman

#9. ucoz.com

Menurut wikipedia uCoz adalah hosting web percuma dengan built-in content management system. Modul CMS uCoz boleh digunakan bersama untuk membina laman web atau secara berasingan.

Platform membeli-belah dalam talian, blog, webforum dll. Sehingga 10 Julai 2015, terdapat lebih daripada satu setengah juta laman web yang dibuat dalam sistem uCoz. uCoz adalah antara laman web utama untuk pengguna berbahasa Rusia mengikut Alexa Internet.

uCoz adalah antara laman web utama untuk pengguna berbahasa Rusia mengikut Alexa Internet.

 

Tiga website builder :

  1. www.webspawner.com
  2. www.tiptopwebsite.com
  3. www.homestead.com

 

Maklumbalas soalan:

 

[formidable id=2]

 

 

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

1 Comment

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.