Algorithm Google

Cara Menerangkan Correlation

Dalam bahasa Malaysia perkataan correlation bermakna hubungan, perkaitan, korelasi.  kalau dalam SEO perkaitan ini selalu dikaitkan dengan google.  Ia adalah perkaitan cara google membuat kiraan dan memberi ranking kepada sesuatu url yang hendak diletakkan dalam kedudukan yang baik.  Correlation ini bukanlah penyebab kepada keyoword website anda jatuh.  Faktor yang diberikan oleh Google untuk melihat dan menkaji kedudukan ini disebabkan correlation adalah tidak tepat.  Correlation ini adalah cara dan keadah pengkaji ranking google untuk melihat faktor yang penting dan tidak penting kepada google.  Google memnag tidak memberi tahu sesuatu faktor yang penting yang boelh memberi kita jawapan untuk menguasai Google.

Saya membuka traking data dalam Rank Tracker yang saya install dan muncul keyword ini dalam email saya mencari keyword ini “cara menerangkan correlation”.  Dalam post saya yang lalu saya menerangkan cara menerangkan correlation.  Saya juga telah bagi video bagaimana  Rand dari Moz.com menerangkan tentang correlation ini.

Wiki memahami correlation kena baca ini

Saya bukalah nak menerangkan makna correlation. Kita adalah penguna kepada data corelation.  Sekiranya calam SEO correlation selalu dikaitkan dengan faktor yang boleh mempengaruhi capaian SEO dalam Google dan engine carian.  Google menggunakan data corelation yang berlainan dari bing.com.  Itu kita dah tahu.

Correlation

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Cara Menerangkan Correlation 1

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

One Response

  1. Hero Borneo

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.