First page googleTrafik blog

google page rank 1 – 4 atau googl page rank

google page rank

Google page rank IM Malaysia

Google page rank adalah satu topik yang semakin diambil perhatian oleh Internet Marketer Malaysia.  Ramai yang tahu teknik SEO search engine optimization tahu bahawa mendapat backlink dari lamanweb atau blog yang berbeza dan “do follow” blog akan memberi kita backlink yang sangat power.  Ya sangat power. Google telah mengenakan syarat-syarat baru SEO search engine optimization bagi mengelakkan banyak spam website yang tidak mempunyai kualiti kandungan yang dicari oleh penmbaca.  Google juga memperkenalkan Google +1 button.  Semakin banyak pembaca klik +1 button ini semakin tinggi google page rank dalam search enjin.google page rank

Google page rank 1:

Guna perkataan yang salah contohnya dalam tajuk di atas saya gunakan googl page rank bukannya google page rank. Perkataan yang salah adalah googl. Bagaimana kita nak mengesan perkataan yang salah ini. kalau kita kaji perkataan googl gunakan adword tool.

google page rank 1 - 4 atau googl page rank  1

jumlah carian adalah 3.3 juta sebulan, yang bestnya  Competition atau persaingan yang kurang.

Gunakan Keyword anda sendiri, taipkan ke dalam adword tool. Cari perkataan yang salah yang mempunyai carian lebih 50,000 dan saingan rendah.

google page rank 2: Memberi komen dalam laman blog Edu dan Gov

Blog Edu memberikan kita backlinks dan traceback yang sangat baik untuk meningkatkan google page rank dan google first page.  Ini masalahnya kata seorang kawan saya.  Bukan senang nak cari laman blog Edu yang ada bahagian yang membolehkan kita komen.  Setelah mencari, mencuba dan membaca dalam banyak rujukan saya terjumpa cadangan ini.  Mengunakankan perkataan ini di dalam enjian carian googl , yahoo, atau bing

dunia
site:.edu inurl:blog “post a comment” -”you must be logged in”

Malaysia- Note (kebanyakan site/blog memerlukan register)

site:.edu.my inurl:blog “post a comment” -”you must be logged in”

contoh: boleh register. Saya tidak tahu dia benarkan anda register atau tidak. Anda cubalah email.

http://chewss-pjs.blogs.smjk.edu.my/2008/09/20/to-construct-my-blog/

Anda juga boleh gunakan kawan-kawan dalam facebook yang masih menuntut di Unversiti/ Kolej yang memberi website/ blog yang menggunakan  blog edu. Tanya..dan..tanya… mereka tentunya nakkan sesuatu sebagai balasan supaya kita boleh hantar komen dan letakkan link kita yang berkaitan.

google page rank 3: Update Profile dalam web 2.0

Ada banyak web 2.o seperti www.linkedin.comwww.flickr.com, www.twibs.com, dan  href=”http://www.zoominfo.com/” rel=”nofollow”target=”_blank”>www.zoominfo.com. Jangan lupa untuk update profile anda.  Masukkan links ke laman web anda. Ini adalah dikatakan backlink yang berkualiti tinggi.

google page rank 4: Komen dalam lamanweb squidoo.com.

Ini juga sukar nak dilakukan kerana tidak semua Squidoo lenses membenarkan kita masukkan links kita ke dalam Squidoo lenses mereka. Cara yang boleh kita gunakan supaya komen kita sesuai dengan keyword yang akan kita gunakan dalam blog kita. Ini akan memberikan kita kualiti link yang baik.

Gunakan perkataan di bawah.  Gantikan keyword phrase dengan keyword yang kita sasarkan.

“add+to+this+list”+site:squidoo.com + “keyword phrase”

google page rank 4:  Domz directory

Menggunakan Domz adalah untuk mendapatkan blog yang tersenarai dan membuat blog working ke atas blog ini.  Cara membuat search dalam domz adalah dengan menggunakan teknik Field Searches. Kita akan menghadkan carian kita kepada tajuk, penerangan atau description, atau URL site yang nak dicari.
Contoh:
u:duit – untuk url; t:duit – tajuk dan d: duit description Jangan lupa masukkan perkataan blog*

goole page rank semakin rumit dengan google memperkenalkan anti spam website.  Ia adalah satu keperluaan untuk google bersaing mengurangkan spam website .  Kini  ramai yang mula sedar Page Authority (PA) sangat di pentingkan oleh google untuk memberi first google page rank.

 

Print Friendly, PDF & Email
google page rank 1 - 4 atau googl page rank  2

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

One Response

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.