Bina Webkajian KeywordTrafik blog

Kajian keyword Perniagaan Internet

Kajian keyword Perniagaan Internet 1Saya membuat kajian keyword Perniagaan Internet kerana ini merupakan keyword yang menjadi rebutan ramai IM.  Setelah berbincang dengan kawan-kawan di IM Sarawak, kami bersetuju keyword ini masih panas.   Lama juga website rahsiainternet.com -Irfan Khairi , mungkin sejak 2004 berdasarkan photo no 2 dibawah.  Saudara Hasbul Aqill  hasbulaqill.com telah memintas ke No 1 untuk carian keyword “Perniagaan Internet”. Hei.. ini mesti ada rahsia. Mari kita lihat satu persatu.

Kajian keyword Perniagaan Internet 2

Kajian ini menggunakan tool di dalam Google Adword keyword.  Sebulan untuk Malaysia search mencatatkan 4,400 sebulan carian untuk keyword “Perniagaan Internet”. Untuk sebulan carian global  adalah 5,400.  Ramai pakar SEO menyatakan target sebanyak ini boleh dicapai untuk keyword “perniagaan Internet”.

perniagaan internet

perniagaan internet

Laman web hasbulaqill.com page rank 2  tidak lah sebaik kalau dibandingankan dengan Page rank rahsia internet oleh irfan Khairi. Kenapa google boleh letakkan pada no 1.

1.  Meta tag.

Kedua-dua website ini ada Keyword Perniagaan Internet.

Kajian keyword Perniagaan Internet 3

hasbulaqill.com

Kajian keyword Perniagaan Internet 4

perniagaan internet

rahsiainternet.com

2. Backlinks.

Saya akan gunakan Traffic Travis untuk mengesan backlinks ke dua laman web ini.

Kajian keyword Perniagaan Internet 5

adword perniagaan interne

Backlinks hasbulaqill.com untuk page yang ada keyword Perniagaan Internet cuba 225 saja. Kalau dibandingkan dengan rahsiainternet.com ada 2830 backlinks.  Ini menunjukkan backlinks bukanlah faktor yang menentukan kedudukan website menggunakan keyword Perniagaan Internet.

3.  H1 tag dan Title

Kedua-dua tag ini tidak mempengaruhi bila kita lihat rahsiainternet.com mempunyai kedua-duanya tetapi tetap no3.

4. Kenapa No1

Persoalannya sekarang apa yang memberi kelebihan kepada lamanweb hasbulaqill.com No 1 dalam google first page?

Banyak faktor di atas yang tidak memberi kelebihan kepada hasbulaqill.com dapat No1. first page google.  Apa yang saya boleh fikirkan adalah satu perkara iaitu laman blog hasbulaqill kerap di update jika dibandingkan dengan laman web rahsiainternet.com.  Ini telah memberi kelebihan kepada blog hasbulaqill.com untuk mendapat No1. first page google.  Enjin akan membuat index satu persatu perkataan

Okey. Sekarang saya akan gunakan yahoo.com mengesan keyword “Perniagaan Internet”

Kajian keyword Perniagaan Internet 6

Bagi enjin carian yahoo pula No1. first page yahoo bukan laman web hasbulaqill.com. Kalau kita lihat di atas cuma rashiainternet.com tersenarai dalam yahoo.

Menggunakan Traffic Travis saya dapati kedua-dua tidak tersenarai dalam yahoo directory. (YAHD) dalam photo ke 5 di atas.  Kalau anda belum hantar domain name anda. hantar sekarang.

5 tips first Page google

Keyword Perniagaan Internet

Perniagaan Internet adalah keyword yang menjadi rebutan. Kalau kita buat kajian search untuk keyword Perniagaan Internet.

Carta menunjukan trend search untuk key word Perniagaan Internet

Print Friendly, PDF & Email
Kajian keyword Perniagaan Internet 7

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

No Responses

  1. Pingback: 9 Tips Bagaimana Meningkatkan Backlink : Cara Buat Blog Sendiri 05/05/2011

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.