Bina WebTrafik blog

Kajian keyword Sebelum Buat Blog Sendiri

blog sendiri

Kajian keyword Sebelum Buat Blog Sendiri

Kajian Keyword adalah penting sebelum buat blog Sendiri.  Ramai yang ada blog tidak menitik berat kajian sebelum buat blog.  Banyak tool free yang boleh anda gunakan.  Links saya di atas Keyword Suggestion tools . Adword google juga boleh anda gunakan.

Kajian keyword Sebelum Buat Blog Sendiri 1

Ini adalah kajian saya menggunakan adwords.google.com.  Target keyword saya adalah “blog sendiri”.  Jumlah carian diperingkat global adalah 5,400 sebulan.  Ini bermakna ramai juga yang mencari keyword ini.  5000 target adalah jumlah yang sesuai untuk target keyword kita.

Hari ini saya akan bercakap tentang Traffic Travis v3. Kalau anda telah ada blog anda boleh kesan  kekurangan kepada blog anda. Maksud saya dari segi SEO (Search engine optimization) . Di atas saya bagi contoh laman web ini.

Kajian keyword Sebelum Buat Blog Sendiri 2

PR- Google Page Rangking

age- usia domain dalam tahun

BL – Jumlah  backlinks ke page ini

BLS – Jumlah  backlinks ke seluruh page

TBL – Jumlah backlinks dari EDU or gov domain

DMOZ – Domain disenarai dalam DOMZ-

YAHD -Domain disenarai dalam  Yahoo directory

Title – Title/ Tajuk yang dimasukkan mempunyai frasakata carian

Desc – Meta tag yang dimasukkan mempunyai frasakata carian

H1 tag – H1 Tag yang dimasukkan mempunyai frasakata carian

CEXT – Jumlah site yang links dengan domain dari Negara dalam carian

Banyak kekurangan pada blog saya yang harus saya baiki. Yang bertanda X bermaksud perlu penambahbaikan.  Contoh usaha perlu dibuat untuk mendapat  links dalam yahoo.com dan links dari gov website dan lain-lain.

Kajian:  kes 1

Saya cuba melakukan SEO yang betul beberapa hari ini dan hasilnya. Saya berjaya dapat first google untuk keyword blog sendiri.  Blog blogsendiri.com adalah blog  Smartzul. Nama itu sendiri adalah keyword. Olehitu untuk dapat pertama adalah susah.

Kajian keyword Sebelum Buat Blog Sendiri 3

No 7 dalam first page google untuk blog baru. Teknik yang dilakukan akan saya bincang dalam ebook yang akan saya hasilkan sedikit masa lagi.

Kajian keyword Sebelum Buat Blog Sendiri 4

Step 1:  Bina banyak Back links

Beberapa hari ini juga saya juga cuba usahakan membuat backlinks. Dari laman blog yang top dalam ‘keyword target” blog sendiri.  Maksud saya memberi komen yang baik dalam blog tersebut.  Backlink saya ke seluruh website hanya 147  dan ke page yang memaparkan keyword ‘blog sendiri’ hanya 66.  Itu pun kebanyakan dari forum wang cyber dan engkabang serta directory website .  Palaing mudah dalam Traffic Travis di atas cuba perhatikan adala lamanweb diberikan. Traffic Travis free cuma ada 20 lamanweb sahaja. Pergi ke blog/website ini beri komen yang baik untuk dapatan backlinks balik ke web kita.

Kita juga boleh membuat pertukaran links dengan kawan-kawan dalam group facebook kita. Terimakasih IM Sarawak group membuat pertukaran backlinks.  Note: Pertukaran backlinks adalah dari web yang baik sahaja bukan web yang telah di band atau spam blog seperti yang di nyatakan oleh Matt cutts Principal Engineer dari Google, dalam video dalam international forum beliau.

Step 2: Meta tag

Saya akan selitkan /letakkan keyword link iaitu blog sendiri untuk content ini .

Kita juga boleh guna  Google Adwords Keyword Tool atau  Traffic Travis’ Keyword Finder dalam Traffic Travis untuk mendapat mengesan top site yang menggunakan niche kita. Contohnya dalam kajian diatas website top adalah  Kaji Meta tag apakah keyword yang mereka guna.

pertama : Pergi ke cari keyword kita. Kesan lamanweb yang 1 page google. Cari blog yang boleh kita komen atau copy meta tag.

kedua : Copy Meta tag keyword dan paste dalam Meta tag key word blog kita.

Note:  Kalau beberapa website/blog  meta tag lain dicampurkan maka kita akan mendapatkan metatag yang power.   Blog saya happysus.com  saya campurkan meta tag beberapa website power  blogsendiri.com , tekniksendiri.com dan bloggingsteps.com.  ketiga-tiga domain name saja sudah memberi kekuatan sebab saya dengan keyword.

Step 3:

Saya akan kongsikan dalam ebook tentang cara buzz traffic ke blog.

Note:

Untuk kajian Pay Per Click (PPC) /PPC Spy Tools yang biasa digunakan oleh ramai webmaster adalah seperti Bully, iSpionage and PPC Kahuna.   Harga adalah dalam lingkungan  $50 to $79 sebulan untuk PPC analysis. Kalau dalam fungsi berbayar dalam  Traffic Travis untuk membuat spy ke atas  campaigns PPC.  Saya harap ini dapat membantu anda membuat kajian keyword.

Saya hanya menggunakan Traffic Travis free saja ditambah dengan teknik SEO boleh juga dapat first page google dalam kajian ini.

Print Friendly, PDF & Email
Kajian keyword Sebelum Buat Blog Sendiri 5

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

One Response

  1. agen bola online

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.