PPC

Pemasaran SEO atau PPC Untuk Perniagaan

Apakah strategi pemasaran seorang marketing?

Kedua-dua SEO dan PPC ( Pay Per Click ) mempunyai kelebihan dan kekurangan bergantung kepada keperluan perniagaan anda. PPC sesuai untuk jenama besar yang boleh memberi banyak trafik ke website mereka dengan jumlah yang banyak dan mereka mempunyai peruntukan pengiklanan yang besar. Ia memberi kelebihan iaitu boleh sampai ke pengguna sasaran pada masa yang tepat dengan iklan yang betul.

Perbandingan SEO dan PPC

PPC boleh menunjukkan hasil dengan cepat. Bagi pemain SEO sebarang maklumat dari data PPC ini boleh membantu dan memberitahu strategi pemasaran yang akan kita guna. PPC bukan satu tugas yang mudah untuk melaksanakan anda anda memerlukan kemahiran yang baik dan strategi yang hebat.

SEO adalah satu proses jangka panjang dan murah jika dibandingkan dengan PPC.  SEO boleh membantu dalam kesedaran jenama.  SEO juga adalah cara terbaik untuk mendapatkan trafik organik dan  membantu untuk mendapatkan kedudukan enjin carian. SEO akan meningkatkan kualiti laman web anda dan backlink dan  meningkatkan  laman web dimata google.

Ramai pakar memberi amaran yang SEO dan PPC tidak boleh dikendalikan oleh seorang sahaja. Anda akan memerlukan pasukan pakar-pakar yang mahir dalam bidang masing-masing, dan boleh menyediakan perkhidmatan ini kepada anda.

Adakah Pengiklanan PPC?

Ini adalah cara yang di mana di penerbit dibayar berdasarkan klik Iklan yang membawa pengguna ke laman web yang diiklankan. Oleh kerana bilangan purata orang klik iklan jadi program ini menawarkan kurang komisen peratusan daripada PPS ( Pay Per Sale ) dan lebih daripada iklan CPM-(Pay Per Impression). Mereka membayar antara beberapa sen untuk beberapa Dolar untuk setiap klik bergantung kepada produk dan jumlah klik yang unik.

pay per click yang terbukti membayar

Pemasaran PPC

PPC dibayar kepada pemasaran yang tawaran oleh enjin carian utama seperti Google dan bing, kini pemasaran ppc ditawarkan oleh facebook, LinkedIn dan Twitter juga. Pengiklan akan membayar sejumlah jumlah harga tawaran ke google atau bing (Perkhidmatan yang mereka gunakan untuk pengiklanan) apabila pengguna klik pada link dan melawat laman web mereka. Satu artikel yang bagus dibaca tentang PPC Marketing

Print Friendly, PDF & Email
Pemasaran SEO atau PPC Untuk Perniagaan 1

happysus

Beliau amat meminati SEO, Beliau minat membuat kajian keyword/ SEO dalam blog-blog beliau. Teknik menarik trafik ke laman web dan cara mendapat first page google. Beliau ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email admin@happysus.com atau Happysus Sait

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.