Algorithm Google

SEO Google Ranking Faktor [Infographic]

SEO Google Algorithm memberi banyak perubahan dalam SEO Google Ranking Faktor. Saya pasti algorithm ini boleh membantu kita mengenali apa ranking faktor yang berkaitan. In fografik ini adalah daripada sparktoro.com. Rank Fishkin punya tool baru.

SEO Google Ranking Faktor [Infographic] 1Domain Faktor

Terdapat 10 perkara yang berkaitan dengan domain Faktor ini.

  1. Usia Domain
  2. Kata kunci mucul di bahagian atas domain/website
  3. Keyword adalah huruf pertama dalam satu domain
  4. Jumlah perkataan dalam domain
  5. Kata kunci dalam sub domain
  6. Sejarah domain
  7. Exact match domain
  8. Public vs Private Whois
  9. Penalized Whois Owner
  10. Country TLD extention

Kalau nak bagi saya komen, semua faktor di atas sudah dinutralkan oleh Google. Kita tidak nampak lagi mana yang penting mana yang tidak. Saya tidak kira semua ini, kerana ini dulu masa main ramai black hat guna.

FAKTOR PAGE LEVEL  ATAU ON PAGE

Kenapa saya kata ini penting?

Kerana sebahagian besar daripada faktor ini kita boleh kawal. Sebut sahaja apa yang anda nampak dibawah yang tidak boleh dikawal oleh webmaster. Sebagai SEO kalau nak  mahir SEO kena faham semua maksud dari 11 ke 61.  Bagaimana nak buat itu dalam sesi lain.

SEO Google Ranking Faktor [Infographic] 2

 

FAKTOR ON-SITE /SITE-LEVEL

Faktor on site ni adalah satu faktor yang perlu di ambil kira masa mula-mula buat perancangan buat website. SEO anda akan memberi kesan dalam menempatkan website di muka satu Google.  Saya bagi satu contoh

Site Architecture – Ini penting pertama, ia akan memberi pengguna anda pengalaman melayari website anda dengan tenang dan dapat apa yang di mahu. Google bot iaitu robot Google lebih mudah merangkak dalam website.

SEO Google Ranking Faktor [Infographic] 3

Print Friendly, PDF & Email
SEO Google Ranking Faktor [Infographic] 4

admin

Saya happysus, Saya adalah seorang pencinta SEO. SEO adalah seni dalam menempatkan post pada kedudukan No.1 di Google. Ini adalah bidang yang saya tekun pelajari dan terus berkongsi apa yang saya praktik dan pelajari kepada semua pembaca. Saya ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email happysus%live.com atau happysus's Google Profile

More Posts - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest - Google Plus

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.