SEO trafik dari Google di Facebook fan page jual beli pen digital al quran

Jana pendapatan dari facebook bukan lagi masalah kepada ramai IM. Penggunaan fan page untuk melariskan jualan adalah satu fenomena dalam dunia pemasaran internet. Kini banyak rujukan ebook yang telah dijual oleh IM di Malaysia tentang fan page facebook. Saya bukan pakar dalam marketing guna facebook.

Saya cuma teruja untuk mengetahui apa yang selalu saya lihat tentang pelbagai jenis iklan tentang pen digital al quran. Saya juga ingin tahu apakah ramai yang mencari keyword pen digital al-quran ini di internet.

Saya akan fokus carian pen digital al-quran di Facebook. Pen ini cukup laris sehingga ramai juga otai yang menjualnya. Sebelum ini saya lihat ramai otai segan-segan nak jual pen ini tetapi sejak kebelakangan ini ramai jua mereka yang sudah ada website sendiri jual pen baca al quran ini.

Sebelum itu saya mula, saya ingin bagi amaran bahawa saya tidak bertanggungjawab kepada sebarang kerugian dan masalah yang akan anda hadapi apabila mengunakan data-data yang saya bagi ini.

Apa yang kita nak buat sekaranga adalah kita pergi ke ke Google. Kita semak keyword di bawah

Kita semak keyword ini.

“Facebook pen digital al quran”

 

Berdasarkan empat fan page yang di nyatakan dalam image di bawah, kita akan menkaji apakah onpage yang telah dilakukan oleh pemilik fan page tersebut untuk berada di Muka Satu Google. Cuba perhatikan dua fan page facebook dibawah mempunyai PR 2, ini bermaksud google telah menaikkan PR page ini. banyak rujukan yang saya baca baca saya belum jumpa kajian-kajian tentang cara buat on page di facebook. Jadi saya rasa perkara utama dan asas kepada on page adalah keupayaan googlebot membaca apa yang kita share. Oleh itu element backlink ke fan page kita adalah penting sebab dari sini adalah pintu kepada googlebot masuk ke fan page facebook kita.

facebook pen digital

No1 – fan page pen digital al-quran

Ini adalah fan page pen digital al-quran yang menguasai muka satu Google. Saya tidak pasti siapa punya tapi saya boleh nyatakan beliau sudah mengoptimakan on page fan page beliau.

Photobucket
Sekarang kita akan lihat bahagain yang dikatakan sebagai penting untuk SEO kan fan page kita. Iaitu bahagian info. Apa yang saya perhatikan dalam fan page dibawah memang tidak ada di letakkan info dan Meta Description tentang pen digital al quran. Tajuk fan page adalah keyword yang kita cari iaitu pen digital al quran.

Ia berada di No 1,

No2 – fan page pen digital al-quran

Ini adalah Fan page pen digital al-quran yang ke dua. Kalau kita lihat bahagian info memang lengkap, on page yang dibuat memang baik.

Photobucket

Saya sebenarnya kurang pasti kenapa NO1 yang kurang info boleh mendapat kedudukan yang tinggi kalau dibandingkan dengan NO2. Saya ingin rujuk kepada apa yang di nyatakan oleh Matt Cutts dalam twitter beliau tentang keupayaan googlebot membaca atau mengindex Ajax/JavaScript . Ini bermakna

Saya ingin kongsi rujukan yang saya suka nak kongsi dengan anda.

5 element dalamkejayaan facebook fan page
Facebook Group vs Facebook Fan Page: What’s Better?
Why Your Facebook Fan Page Needs To Be Customized?

Kalau anda belum like page saya boleh like sekarang. Thanks

https://www.facebook.com/pages/happysuscom/191290834236380

Print Friendly, PDF & Email
SEO trafik dari Google di Facebook fan page jual beli pen digital al quran 1

admin

Saya happysus, Saya adalah seorang pencinta SEO. SEO adalah seni dalam menempatkan post pada kedudukan No.1 di Google. Ini adalah bidang yang saya tekun pelajari dan terus berkongsi apa yang saya praktik dan pelajari kepada semua pembaca. Saya ingin berkongsi secebis ilmu yang berguna untuk membantu sesiapa yang memerlukan. Sekiranya ada pertanyaan email happysus%live.com atau happysus's Google Profile

More Posts - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest - Google Plus

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.